Γράφει ο Γιώργος Δημακόγιαννης*

Ο Ιωάννης (Γιάγκος) Καλαποθαράκος, ο καπετάνιος, ο άξιος Πρόεδρος τού Συλλόγου Αρεοπολιτών «Πέτρος Μαυρομιχάλης, Αρχιστράτηγος», δεν είναι πια ανάμεσά μας!

Ένας αξιοσέβαστος, συγκροτημένος, εξαιρετικά δραστήριος και εξωστρεφής συμπατριώτης μας, με όραμα και αγάπη για τον Τόπο μας, που παρέλαβε πριν λίγα χρόνια την ηγεσία τού μεγάλου μανιάτικου Συλλόγου από μια αρχόντισσα τής Μάνης, την πανάξια και περήφανη Μανιάτισσα, Κυρία Μαρία Πατρικοβασιλάκου - Αρβανίτη, και με τα επίσης άξια Μέλη τού διοικητικού του συμβουλίου, συνέχισαν την σημαντική -ουσιαστική και αθόρυβη- πορεία στα τοπικά μας δρώμενα, αλλά και στους απόδημους συμπατριώτες μας και φίλους τής Μάνης, στο Λεκανοπέδιο...

Προσωπικά με συνέδεε πατριωτική φιλία και αμοιβαία εκτίμηση. Ανέκαθεν υπήρξε φίλος και υποστηρικτής τής Αδούλωτης Μάνης, από την αρχή τής εκδόσεως, ως περιοδικό, το 1991, πριν 32 χρόνια!

Ποτέ δεν παρέλειπε να επισκεφτεί το βιβλιοπωλείο μας, από τής δημιουργίας του στην μικρή πόλη τού Άρεως, το 1997, σε κάθε του ταξίδι στην πατρώα γη και να στηρίζει εμπράκτως την εκδοτική παρουσία μας στον Τόπο, με τον ενθαρρυντικό καλό του λόγο πάντα, αλλά και με τον οβολό του!

Περήφανος ήταν δε, μέχρι τη στερνή του πνοή, γιατί κατάφερε να εμφυσήσει τον σεβασμό και την λατρεία στη Μάνη στα αξιαγάπητα παιδόγγονά του!

Εκτός τού μεγάλου αριθμού των Φίλων του!

Καλό και το στερνό σου ταξίδι άξιε συμπατριώτη, εσύ που ταξίδεψες ως ναυτικός πάμπολλες φορές στα πέρατα τής οικουμένης κι είχες πάντα, ως συνταξιούχος πια, όρεξη και τρόπο να διηγείσαι μοναδικές ιστορίες από κάθε σου ταξίδι!

Θα σε θυμόμαστε, μ' ένα κερί μνήμης πάντα αναμμένο για σένα, με συγκίνηση, σεβασμό και αγάπη...

(*) Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ανατ. Μάνης - Εκδότης «Αδούλωτης Μάνης»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις