ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Με τη δέουσα κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και τη συμμετοχή πλήθους πιστού λαού, - με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας - εόρτασε η τοπική εκκλησία, την Κυριακή και Δευτέρα 1 - 2 Μαΐου, την πολιούχο και προστάτιδα του τόπου, Παναγία Χρυσαφίτισσα, στον ομώνυμο ναό της στο Κάστρο της Μονεμβασιάς.

Παραμονή της εορτής, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός

Την Κυριακή 1 Μαΐου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 τελέστη ο Όρθρος και στη συνέχεια πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο ναό στο Κάστρο Μονεμβασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά κΠλάτωνος, συμπαραστατουμένου από το Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο και το Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Πλάτωνος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσωπικότητα της υπεραγίας Θεοτόκου.

Περιφορά της εικόνας

Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας, την οποία κρατούσαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρίζες» ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, την οποία έραναν με ροδοπέταλα, υπό τη συνοδεία των ήχων της Φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας.

Να αναφέρουμε επίσης ότι έγινε ρήψη ροδοπέταλων και ροδόνερου από αέρος, με χρήση ειδικού drone, προσφορά του συντοπίτη επιχειρηματία Μιχάλη Σπυριδάκου.

Τέλος ο Σύλλογος Γυναικών Μονεμβασίας προσέφερε γλυκίσματα, ενώ ας τονιστεί η παρουσία μελών της χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως οι οποίοι πλαισίωσαν το ψαλτήρι, προσδίδοντας την δέουσα μεγαλοπρέπεια αλλά και την αναγκαία κατάνυξη στη μεγάλη αυτή εορτή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις