ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, 18 μαθητές της τελευταίας τάξης δημοτικού από την Ισπανία, την Ιταλία και την Κροατία που βρίσκονται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με τίτλο «Κάνοντας μικρά πράγματα με μεγάλη αγάπη» που υλοποιεί το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο (10ο) της πόλης, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Καλαμάτας.

Τα παιδιά που συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς τους, έγιναν δεκτά από τον Δήμαρχο Καλαμάτας , Θανάση Βασιλόπουλο, αρχικά στην αίθουσα συνεδριάσεων και στη συνέχεια στο γραφείο του, παρουσία των Αντιδημάρχων Γιώργου Φάβα, Νίκου Μπασακίδη και Μαρίας Αγγελή, της προϊσταμένης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοφανίας Σιούτη, του διευθυντή του Πειραματικού Δημοτικού (10ου) Γιάννη Χριστόπουλου και της υπεύθυνης του προγράμματος Αθανασίας Θεοχάρη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος , Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε πως :«Είναι μεγάλη η χαρά μας να δεχόμαστε παιδιά» ,καλωσορίζοντας τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια έδωσε πληροφορίες για το κτήριο του Δημαρχείου και εξήγησε τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί έδειξαν εντυπωσιασμένοι από την Καλαμάτα, επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι πόσο όμορφη είναι καθώς και την άνεση που νιώθουν κατά την παραμονή τους, από το φαγητό και την απλότητα των ανθρώπων της.

Χθες, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη και αύριο μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επισκεφτούν την Πύλο και τ’ Ανάκτορα του Νέστορα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις