ΠΥΡΓΟΣ. Μια σειρά σημαντικών έργων ξεκινούν άμεσα σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πύργου, μετά και τις σχετικές αποφάσεις που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύργου. Έργα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία και θωράκιση συγκεκριμένων περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν:

Η μελέτη το έργου με τίτλο «Εργασίες Αποκατάστασης κατολισθητικών φαινομένων στο βουνό της Τ.Κ. Κατακόλου», συνολικού προϋπολογισμού 327.000 ευρώ , που θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης λόγω της κατεπείγουσας ανάγκης.

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης τμημάτων στο βουνό του Κατακόλου, που υπέστησαν ζημιές από κατολισθήσεις λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, και ειδικότερα στις 29 και 30/11/2021. Οι κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης εντοπίζονται κυρίως σε τέσσερις θέσεις και οι παρεμβάσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν: έναντι του δρόμου που οδηγεί στο Κοιμητήριο Κατακόλου, δεξιά του κεντρικού δρόμου-50 μέτρα από την είσοδο του σχολείου, δεξιά της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου και κατάντη του ξενοδοχείου «Ορίζοντες».

- Ο ανάδοχος του έργου «Συμπληρωματικές εργασίες αποκατάστασης της βατότητας της συνδετήριας οδού Ε.Ο. Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας», με ποσό σύμβασης 96.358,29 ευρώ, πλην ΦΠΑ.

- Ο ανάδοχος του έργου «Αποκατάσταση βατότητας αγροτικών δρόμων στη Δ.Ε. Βώλακος», με ποσό σύμβασης 66.923,22 ευρώ, πλην ΦΠΑ, και

- Ο ανάδοχος του έργου «Κατασκευή πεζογέφυρας στην κεντρική οδό Τ.Κ. Σκαφιδιάς», συνολικού προϋπολογισμού 330.000 ευρώ (προ της προσφοράς έκπτωσης του αναδόχου).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις