ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» πραγματοποίησαν μια κορυφαία δραστηριότητα με φυσιολατρικό, πεζοπορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον, στα βουνά και στα φαράγγια της Ευρυτανίας.

Η Φύση της περιοχής είναι άγρια, καταπράσινη και νεραϊδένια, αλλά συνάμα από τις πιο καθαρές της Ευρώπης. Δικαιολογημένα την ονομάζουν "Ελβετία της Ελλάδας"!

Το πλούσιο πρόγραμμα περιελάμβανε εξερεύνηση στο φαράγγι ''Πάντα Βρέχει'', στην Μαύρη Σπηλιά και στην ελατοσκέπαστη κορυφή Αρέντα στα 1120 μ. υψόμετρο, επίσης περιήγηση στο Καρπενήσι, στο Μεγάλο Χωριό, στον Τόρνο, στο Κρίκελλο και στην Ιερά Μονή της Προυσιώτισσας.

Το φαράγγι ''Πάντα Βρέχει'' εντυπωσίασε τους περιηγητές γιατί αποτελεί ένα υπέροχο μνημείο της Φύσης και μια ξεχωριστή και καταπληκτική εμπειρία .Οι εναλλαγές και οι πτυχές στους βράχους σχηματίζουν ένα τεράστιο φυσικό έργο τέχνης, που άξιζαν τα τόσα πολλά οδικά χιλιόμετρα για να το εξερευνήσουν, όπως δήλωσαν οι πεζοπόροι του ''Ευκλή''.

Επόμενη προγραμματισμένη πεζοπορική δράση για τον «Ευκλή» είναι στις 26 Ιουνίου στους καταρράκτες της Στενωσιάς Πυλίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις