ΜΑΓΟΥΛΑ. Τα είχε όλα η γιορτή στο Σχολείο της Μαγούλας στον Δήμο Σπάρτης. Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουνίου όλες οι Τάξεις παρουσίασαν δρώμενα και σκετς σε μια εορτή λήξης της Σχολικής Χρονιάς αλλά έναρξης έντονου προβληματισμού για το μέλλον.

Οι θεατές, κυρίως γονείς και παππούδες, χειροκρότησαν πολλές φορές την προσπάθεια των μαθητών να εκφράσουν την γνώμη, την πρότασή αλλά και τη διαμαρτυρία τους για όσα συμβαίνουν σήμερα αλλά και όσα ονειρεύονται ή φοβούνται για το μέλλον. Με τον γενικό τίτλο «Αν θα μπορούσα τον κόσμο θα άλλαζα» οι μαθητές κάθε Τάξης παρουσίασαν με τρόπο πρωτότυπο και αυθεντικό, άμεσο και συμβολικό, την κατάσταση που βιώνουν στην κοινωνία αλλά και όλα εκείνα που θέλουν και απαιτούν στη ζωή μέσα κι έξω από το σχολείο. Έφεραν μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θεατών σκηνές και διλήμματα για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνία, την παιδεία, την εργασία, τη δικαιοσύνη. Ανέδειξαν ευρηματικά ζητήματα όπως η σωστή ενημέρωση και η λειτουργία της κοινωνίας, πρόβαλαν την σημασία της διεκδίκησης και του αγώνα, τόνισαν την ανάγκη για αλληλεγγύη και φυσικά δεν ξέχασαν την Ελλάδα, τα δεινά που πέρασε, όπως η Μικρασιατική καταστροφή, αλλά και τις ευκαιρίες που έχει ως χώρα του ήλιου, των χρωμάτων, των ποιητών και της Δημοκρατίας.

Η διευθύντρια του Σχολείου Θάλεια Λαμπρινού παρουσίασε εν συντομία τις πολύ καλές στιγμές του Σχολείου την χρονιά που πέρασε ενώ την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Παππάς. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με εμφανή εμπειρία και καλή διάθεση σε συνεργασία με την θεατρολόγο και τον μουσικό του Σχολείου έδωσαν την ευκαιρία αυθεντικής καλλιτεχνικής έκφρασης στα παιδιά που όχι μόνο στάθηκαν άψογα στη «σκηνή» αλλά πήραν χειροκροτήματα, χαμόγελα και πολλές ευχές από το κοινό.

Στα αξέχαστα της Γιορτής η στιγμή που μαθητές προσφέρουν αυθεντικό μέλι στην διευθύντρια, στον πρόεδρο του Σχολείου και σε μητέρες Υγειονομικούς για να γλυκάνουν και να ενδυναμώσουν την προσπάθειά τους. Επίσης οι εύστοχες αναφορές στον ρόλο των Κομμάτων και η καθηλωτική ανάμνηση της Μικρασιατικής καταστροφής.

Το ραντεβού στο Σχολείο της Μαγούλας τον Σεπτέμβριο ήταν αυτονόητο για τους περισσότερους ακόμα και την ώρα αποχαιρετισμού των μαθητών της ΣΤ’ Τάξης.

Για μια ακόμα φορά το Σχολείο της Μαγούλας «υπέγραψε» μια ολοδρόσερη, αυθόρμητη και πολλά υποσχόμενη, για ένα μέλλον που θα αλλάξει, γιορτή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις