ΝΑΥΠΛΙΟ. Πολιτιστικά Κρητικά Σωματεία από το Λεκανοπέδιο Αττικής ταξίδεψαν ντόπιους και επισκέπτες της πόλης στην πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Κρήτης και αναβιώσαν νοσταλγικές μνήμες του χθες στα στενά του Ναυπλίου.

Η εκκίνηση έγινε με Κρητική Καντάδα όπου πολυπληθής ομάδα Κρητών ξεκίνησαν από το 1ο Δημοτικό σχολείο, με τις περήφανες παραδοσιακές φορεσιές διέσχισαν τους δρόμους του Ναυπλίου, τραγουδώντας σκοπούς της ακριβής Κρητικής παράδοσης, ενώ στη συνέχεια, κατέληξαν στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο) για να ακολουθήσει εκεί μουσικοχορευτική βραδιά με άρωμα Κρήτης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος της "Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων 1984" Μανώλης Πατεράκης, η Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αργολίδας Χαρά Καραγιαννάκη, οι αντιδήμαρχοι Ναυπλιέων Π. Λέντζος, Ν. Αναστασίου και Κ. Ρούτουλας, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου Ι. Δαμιανός, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά πολύς κόσμος που γέμισε την πλατεία ασφυκτικά.

Το Κρητικό Αντάμωμα χορού και καντάδας υπογραμμίζει το μήνυμα ότι μονιασμένη η Κρήτη προχωράει μπροστά, με τη μια γενιά να παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη συνεχίζοντας τον περήφανο δρόμο των Μινωϊτών και των Κουρητών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή δώρων ενώ στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο οι Κρήτες δώρισαν και ένα κρητικό σαρίκι.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού του Χρήστου Λεβέντη. Η Κρήτη δεν είναι μόνο ένα πολύ όμορφο νησί, Γη - ουρανός και θάλασσα…, η Κρήτη είναι οι άνθρωποι της, είναι ο πολιτισμός της, είναι η μουσική της, το τραγούδι και ο χορός της που την κάνουν μοναδική. Όταν οι Κρητικοί χορεύουν δείχνουν ποιοι είναι, εκφράζονται, επικοινωνούν και δηλώνουν δημόσια τι σημαίνει να είσαι Κρητικός.

Photos - Video: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις