ΠΥΡΓΟΣ. Μια ξεχωριστή εικόνα και μια «νότα» άλλης εποχής κυριάρχησαν στην πλατεία του Πύργου το βράδυ του Σαββάτου (25/6). Στην εντυπωσιακή και μεγάλη από άποψη συμμετοχών Ολυμπιακή Ιστορική Μηχανοκίνητη Περιήγηση που έκλεψε τα βλέμματα στην πορεία της από όποια περιοχή κι αν πέρασε. Την διοργάνωση της μηχανοκίνητης αυτής περιήγησης, είχε ο σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» Ι.Δ.Ο.ΡΟ με επικεφαλής την Ολυμπιονίκη Όλγα Βασδέκη, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας Ελλήνων Ολυμπιονικών, και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ ενεργή ήταν και η συμμετοχή από τον Δήμο Πύργου και τη ΔΗΚΕΠ.

Στις 9.30 το βράδυ, όλοι οι συμμετέχοντες στην μηχανοκίνητη πορεία, έφτασαν στον Πύργο όπου τους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος και η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Κοροβέση. Μαζί τους η κ. Φλώρα Παπαγιαννάκη και η υπεύθυνη Πολιτισμού της ΝΔ για την Δυτική Ελλάδα Αριστέα Παπαδοπούλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πολύς κόσμος που είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τις σπάνιες μηχανές Harley και να συνομιλήσει με τους Ολυμπιονίκες και τους άλλους συμμετέχοντες παλιούς μεγάλους αθλητές (όπως ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Ντανιέλ Μπατίστα, τον οποίο βράβευσε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνακόπουλος). Στη συνέχεια ο δήμαρχος δεξιώθηκε όλους τους συμμετέχοντες του εξαιρετικού αυτού δρώμενου στο Επαρχείο, ολοκληρώνοντας την φιλοξενία του δήμου Πύργου.

Όπως ανέφερε η κ. Βασδέκη: «Ταξιδεύουμε στο χρόνο για να βρούμε την σύνδεση μας, πέρα από τον μύθο, με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στους τόπους που γέννησαν το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο Αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς αγώνες. Παράλληλα μεταφέρουμε το μήνυμα της οδικής ασφάλειας, της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς κι η εκδήλωση αυτή έχει σκοπό να επισημάνει πως στους δρόμους της πόλης και όχι μόνο, ο «αδύναμος κρίκος» στη “ζούγκλα της ασφάλτου ” είναι οι ποδηλάτες και οι πεζοί».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις