ΣΠΑΡΤΗ. Ύστερα από 2 χρόνια απουσίας λόγω των υγειονομικών συνθηκών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόρραχης «Πάρνων», διοργάνωσε για 6η χρονιά το Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό του, την Κυριακή 26/6, στην Κοκκινόρραχη.

Κατά γενική παραδοχή, το εγχείρημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

  • Τι είδαμε στο 6ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό

Η εκδήλωση πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στις «Ρίζες των Ελλήνων», ταξιδεύοντας ανάμεσα στις κοινότητες των Βλάχων, των Σαρακατσάνων, των Μικρασιατών και των Ποντίων, τόσο μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς, όσο και μέσα από την έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων και στολών που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του χώρου.

«Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν την αγάπη και τη στήριξή τους στο Σύλλογο τιμώντας μας με την παρουσία τους για ακόμη μια φορά», λένε από τον Πάρνωνα.

Συνδιοργάνωση

Το «6ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό» πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, «…το οποίο αποτελεί αρωγό του πολιτισμού στον τόπο μας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόρραχης και «…μας τίμησαν με την εξαιρετική παρουσία και συνεργασία τους», ο Όμιλος Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών-Εθίμων «Πυρρίχη», το Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση» και ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Τραπεζούντα».

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα.

  • Παρουσίες

Παρευρέθηκαν τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης π. Συμεών Παπαγεωργίου, οι εφημέριοι Κλαδά και Μαγούλας, οι Αντιδήμαρχοι Ζαχαράκη Γεωργία και Δεδεδήμου Γεωργία, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ευγενία Πρέβα, η Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Π.Π Ελένη Τσουλόγιαννη, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παπανικολάου Δήμητρα, Βαλιώτης Βαγγέλης, Μαντζουράνης Ιωάννης, Κουρεμπής Γεώργιος, πολλοί Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστίες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόρραχης «…ευχαριστεί τους χορηγούς για την υποστήριξη στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, και συγκεκριμένα το κατάστημα «Πλαίσιο» και το κατάστημα «Giannaris».

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τα Μ.Μ.Ε Λακωνίας για την προβολή της εκδήλωσής μας.

Τέλος, ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και με το ζεστό του χειροκρότημα μας έδωσε δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε να προάγουμε την παράδοση και τον πολιτισμό.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις