ΠΥΡΓΟΣ. Η επίσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο ήταν από τους βασικούς σταθμούς της παρουσίας της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ασημίνας Γκάγκα στο Νομό Ηλείας τη Δευτέρα (8/8/). Νωρίτερα, ο κ. Αντωνακόπουλος είχε παρευρεθεί και κατά την άφιξη της κ. Γκάγκα στο Νοσοκομείο Πύργου μετέχοντας και στις δυο σχετικές συσκέψεις που συγκάλεσε η υπουργός κι έγιναν εκεί.

Όπως ανέφερε στις σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πύργου:

«Το πρωί συμμετείχα στις συσκέψεις υπό την προεδρεία της αναπλ. Υπουργού κ. Γκάγκα, με ευρύτερο αντικείμενο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Πύργου. Η υπουργός μας ανακοίνωσε ότι άμεσα θα δημοσιοποιηθούν διαγωνισμοί για προσλήψεις γιατρών και στο Νοσοκομείο Πύργου, όπως μεταξύ άλλων για πέντε παθολόγους. Βέβαια η εμπειρία μας από παρόμοιους διαγωνισμούς δεν είναι καλή ως τώρα, γιατί γιατροί δεν έρχονται. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά η εξέλιξη να είναι διαφορετική. Πρέπει βέβαια να τονιστεί ότι όλοι αναφερθήκαμε στην ανάγκη ύπαρξης κινήτρων. Ας μην είναι η μετατροπή σε «άγονη ζώνη», πρέπει όμως να υπάρχουν κίνητρα. Να υπενθυμίσω ότι εμείς ως Δήμος Πύργου έχουμε πάρει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για οικονομική ενίσχυση γιατρών που θα έρθουν στο Νοσοκομείο Πύργου, μέσω παροχής στέγης.

Ακολούθως η υπουργός μας έκανε την τιμή κι επισκέφτηκε το Δημαρχείο Πύργου, όπου κι εκεί συζητήσαμε θέματα υγείας. Δώσαμε στην κ. Γκάγκα αναμνηστικό δώρο του του Δήμου, ενώ μεταξύ άλλων επισημάναμε πως ο Δήμος Πύργου είναι αρωγός στο Νοσοκομείο με δωρεές καθώς και με αξιοποίηση προσφορών από ιδιώτες και κατεύθυνση προς αυτό. Τονίσαμε πως αυτή η περιοχή έχει ένα τραυματικό παρελθόν, με την πολυδιάσπαση των υπηρεσιών να είναι βασικός ανασταλτικός παράγοντας για να υπάρχει το απαραίτητο υψηλό επίπεδο στην παροχή υγείας.

Είναι μια εποχή δύσκολη για ρήξεις, η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει μεγάλες αλλαγές που έχουν κόστος, πάμε και σε εκλογές σιγά – σιγά, και συνολικά υπάρχει ένα περιβάλλον που δεν επιτρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που κανονικά έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και είκοσι – τριάντα χρόνια. Σίγουρα όμως ο χρόνος δεν πρέπει να περνάει ανεξέλεγκτα και χωρίς αξιοποίηση, και πρέπει να δίνονται λύσεις.

Έχουμε μπροστά μας και το επόμενο πανδημικό κύμα του covid που πάλι θα επιβαρύνει πολύ το σύστημα υγείας, κι όλες οι μονάδες θα ξανασηκώσουν μεγάλο φορτίο, έχουμε τη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση, έχουμε την επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση σε όλη την Ευρώπη, και γενικότερα με όλα αυτά οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι υπηρεσίες υγείας κοινωνικού τομέα πρέπει σίγουρα να ενισχυθούν. Το πιο άμεσο είναι πως πλέον περιμένουμε τους διαγωνισμούς και να έχουμε θετική εξέλιξη από αυτούς».

Παρευρέθηκαν επίσης συνοδεύοντας την κ. Γκάγκα κατά την επίσκεψη της στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης, κι ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας ΝΔ Γιώργος Λαμπρόπουλος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις