ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 οι εκδηλώσεις στη Μονή (Αγίου Γεωργίου) Ρεκίτσας της Κοινότητας Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης. Στη Μονή μόνασε για μερικά χρόνια ο ήρωας της ελληνικής επανάστασης Παπαφλέσσας.

Στις 18 Αυγούστου 1817 ο Παπαφλέσσας αποχώρησε από τη Μονή Ρεκίτσας, έπειτα από πιέσεις που είχε από τον Τούρκο Διοικητή Λεονταρίου και μετακινήθηκε προς Επτάνησα, Κωνσταντινούπολη και Μολδοβλαχία, κηρύττοντας την ανάγκη της απελευθέρωσης της Ελλάδας.

Η Έξοδος του από τη Μονή Ρεκίτσας τιμάται ως ξεχωριστό γεγονός.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου Δυρράχι – Ρεκίτσα προς τιμή του ήρωα με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Λιθάρου της κοινότητας Δυρραχίου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν, η τέλεση της επίσημης δοξολογίας στην Ιστορική Μονή Ρεκίτσης, επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στην προτομή του τιμώμενου Μοναχού και εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο, Δ/ντη 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης και πρ. Δήμαρχο Μεγαλόπολης. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και oι παραδοσιακοί χοροί. Τέλος έγινε η απονομή των επάθλων στους αθλητές της διαδρομής Δυρράχι – Ρεκίτσα.

Τελετάρχης ήταν η υπάλληλος του Δήμου κα. Θεώνη Τζιούβελη. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Μεγαλόπολης.

Παρευρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Κυριακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Σιέμπος, Παναγιώτης Μανιάτης, ο Πρόεδρος της "ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε" κ. Παναγιώτης Μπούρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Μπελιάς, Κώστας Μιχόπουλος, Σταύρος Αθανασόπουλος, Νικήτας Τζιούβελης, ο πρ. Δήμαρχος Φαλαισίας κ. Γιάννης Φουσέκης, εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης ο Αρχιφύλακας κ. Παναγιώτης Παπαντονόπουλος, εκ μέρους της Πυροσβεστικής ο Διοικητής της Υπηρεσίας Μεγαλόπολης Αντιπύραρχος κ. Χρήστος Μπουντούρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δυρραχίου κ. Κωνσταντίνος Τζιούβελης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος πολιτών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις