ΣΚΑΛΑ. Την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία «…έχει εισέλθει ο Δήμος Ευρώτα, με όσα έργα έχουν συντελεστεί και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη», παρουσίασε ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος στην επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου, υφυπουργό Παιδείας - Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ζητώντας, παράλληλα, από την κυβέρνηση «…να κάνει τολμηρότερα βήματα στο επίπεδο της ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης».

Η Ζέττα Μακρή, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στη Λακωνία, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου τη Σκάλα και το Δημαρχείο Ευρώτα, όπου είχαν συνάντηση εργασίας με τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος Βέρδος ενημέρωσε τη Ζέττα Μακρή για το έργο που γίνεται σε όλα τα επίπεδα στον Δήμο Ευρώτα, αναφέρθηκε ειδικότερα στον τομέα της Παιδείας και στην έγκριση της χρηματοδότησης για τη δημιουργία παιδικού σταθμού στις Κροκεές, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τις δυσκολίες που υπάρχουν, «ειδικά σε ό,τι αφορά στη βελτίωση των κτιριακών υποδομών των σχολικών μονάδων του Δήμου», ζητώντας την ανάπτυξη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων «για την ενίσχυση αυτής της εκσυγχρονιστικής προσπάθειας».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας εξήρε το έργο που έχει γίνει στον Δήμο Ευρώτα, δίνοντας βαρύτητα στο γεγονός ότι «ενώ ο Δήμος δεν συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους της χώρας, παρουσιάζει σημαντική δραστηριότητα και διεκδικητικότητα στον τομέα της αξιοποίησης πόρων και ένταξης σε μείζονος σημασίας προγράμματα», όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Διαβεβαίωσε ότι ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα μεταφέρει εκ νέου τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψη της σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, «προκειμένου να προωθηθούν λύσεις και να διευκολυνθεί η αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει εισέλθει ο Δήμος Ευρώτα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις