ΤΡΙΠΟΛΗ. Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έγινε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου το απόγευμα στην πλατεία Πετρινού.

Με το σύνθημα για το άναμμα του δέντρου, το οποίο έδωσε ο Δήμαρχος της πόλης μας, κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, φαναράκια απελευθερώθηκαν στον νυχτερινό ουρανό της πόλης, ενισχύοντας το εορταστικό κλίμα, ενώ ακολούθησε συναυλία από το νεανικό μουσικό συγκρότημα «48 Ώρες».

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, λίγο πριν φωταγωγηθεί το δέντρο, είπε: «Συνδημότισσες και συνδημότες

Φίλες και φίλοι

Αγαπητά μου παιδιά

Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα προβλήματα πολλά, οι συνθήκες της ζωής μας όχι οι καλύτερες, το μέλλον απρόβλεπτο ή σκοτεινό, δεν περισσεύει η αισιοδοξία… Σε τέτοιους καιρούς η κοινωνία, ο άνθρωπος, έχει ανάγκη από φως, από ομορφιά, από εικόνες και νότες χαράς και αυτοπεποίθησης.

Γι’ αυτό ακριβώς η πόλη μας, η Τρίπολή μας, μα και τα χωριά μας όλα θα πλημυρίσουν, πλημμυρίζουν, από φως, από χρώματα, από χαρούμενους ήχους και μουσικές. Στις άγιες ημέρες που έρχονται, στη μεγαλύτερη της Χριστιανοσύνης γιορτή, στα Χριστούγεννα, και στο φευγιό του 2022 και στον ερχομό του καινούργιου χρόνου, δικαιούμαστε και μπορούμε να είμαστε όλοι χαρούμενοι, ανέμελοι, αισιόδοξοι, κοντά ο ένας στον άλλον… Γι’ αυτό και ο Δήμος στέκεται δίπλα σε κάθε δημότη, σε κάθε δημότισσα, προπαντός στους αδύνατους, ιδιαίτερα στα παιδιά, για να βλέπει χαρούμενα πρόσωπα, φωτεινά πρόσωπα, φωτεινά και όμορφα σαν την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας αυτές τις ημέρες, σαν το χριστουγεννιάτικο έλατο που θα ανάψουμε αμέσως τώρα και θα λάμπει και θα ομορφαίνει και θα φωτίζει την καρδιά της Τρίπολης μέχρι το τέλος των εορτών. Αύτη την Τρίπολη του φωτός και της χαράς αγαπάμε όλοι, απολαμβάνουμε όλοι και περιμένουμε και καλούμε πρώτα τα ξενιτεμένα μας παιδιά και ύστερα καθέναν και καθεμιά που αγαπάει την ομορφιά και τον πολιτισμό και σέβεται την παράδοση, τον καλούμε, επαναλαμβάνω, να έρθει στην καρδιά του Μοριά για να περάσει ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, όπως περνάμε και γιορτάζουμε οι Τριπολιτσιώτες, οι Αρκάδες, εδώ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες και σε όλους!

Το φώς της αγάπης, της Χριστιανοσύνης, ας φωτίζει τις καρδιές όλων!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις