ΣΠΑΡΤΗ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί (18/12), η ημερίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής-ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Λακωνίας για την ενδοοικογενειακή βία και την εγκληματικότητα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σπάρτης.

Μίλησαν οι,

  • Θανάσης Κατερινόπουλος (Ταξίαρχος ε.α. ΕΛ.ΑΣ., επίτιμος πρ. αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ),
  • Ρωξάνη Μπέη (Δικηγόρος , δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, πολιτικό συμβούλιο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ)

Ραγδαία αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας

Στην ημερίδα, τονίστηκε η ραγδαία αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας που παίρνει διαστάσεις μάστιγας για την σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Το 39,7% των Ελληνίδων έχει πέσει θύμα βίας έστω μία φορά. Ήδη μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 έχουν καταγραφεί 7700 περιστατικά για το τρέχον έτος εκ των οποίων ο πραγματικός αριθμός τρομάζει ,αφού τα περισσότερα δεν καταγράφονται.

Παράλληλα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 22 Γυναικοκτονίας που οι περισσότερες από αυτές αποτελούν την κατάληξη επανειλημμένης άσκησης βίας στο θύμα.

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει σταθεί με σοβαρές πολιτικές απέναντι στο θέμα», υπογραμμίστηκε.

Σχέδιο Δράσης

Για όλα τα παραπάνω το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης που συμπεριλαμβάνει συναρμόδια Υπουργεία και Φορείς όπως το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τη Γενική Γραμματεία Ισότητας:

«Άμεσα ζητάμε αλλαγή/ενίσχυση του νομικού πλαισίου και ταχύτερες διαδικασίες απονομής Δικαιοσύνης ώστε οι γυναίκες να αισθάνονται ασφάλεια και να καταγγέλλουν τον θύτη.

Τα ημίμετρα του Υπουργείου Προ.Πο. με ερασιτεχνικές εκπαιδεύσεις 1 αστυνομικού υπαλλήλου ανά Τμήμα, δεν αποδίδει. Απαιτείται η άμεση πρόσληψη κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και ειδικών σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα, Δήμους, Σχολεία και κοινωνικές δομές.

Φτάνει πια με την κουλτούρα της Καταστολής. Ας υιοθετήσουμε την κουλτούρα της Πρόληψης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις