ΛΑΚΩΝΙΑ. Υπεγράφη την Παρασκευή (30/12, 12:30) στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Αθήνα, το συμβόλαιο μεταβίβασης στο Επιμελητήριο Λακωνίας, του ακινήτου του τέως υποκαταστήματος της ΤτΕ - επί της οδού Ευαγγελιστρίας 95 - στη Σπάρτη!

  • Όταν τον Σεπτέμβριο ο Γιάννης Παναρίτης με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας, εκκίνησε σειρά ενεργειών μεταβίβασης του θαυμάσιου ακινήτου κανείς δεν περίμενε πως οι διαδικασίες θα ολοκληρώνονταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένης της υπηρεσιακής, γραφειοκρατικής και εν γένει ελεγκτικής διελκυστίνδας που θα ακολουθούσε. Φαίνεται, όμως, πως ο ορθός σχεδιασμός και η ανάδειξη προοπτικών, λειτουργούν επιταχυντικά…

Από το 2006 και έως σήμερα το Επιμελητήριο Λακωνίας ικανοποιεί τις ανάγκες στέγασης στην πρωτεύουσα της Λακωνίας, τη Σπάρτη, με μίσθωση ακινήτου. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου κρίνοντας απαραίτητη τη στέγαση του Επιμελητηρίου στη Σπάρτη, όπου βρίσκεται πληθώρα των επιχειρήσεων-μελών του, ξεκίνησε, από το 2020, τη διερεύνηση της απόκτησης ιδιόκτητης στέγης. Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα τόσο το οικονομικό συμφέρον του Επιμελητηρίου μακροπρόθεσμα όσο και την ικανοποίηση των αναγκών του Επιμελητηρίου να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στα μέλη του.

Φωτογραφία αρχείου
  • Υπογραφές

Την υπογραφή του συμβολαίου πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Ιωάννης Παναρίτης, και από την ΤτΕ ο Υποδιοικητής, Θεόδωρος Πελαγίδης.

Στην υπογραφή του συμβολαίου παραβρέθηκαν:

Από την ΤτΕ,

η Ελευθερία Κωστίκα, Επικεφαλής Γραφείου Υποδιοικητή,

η Μαρία Ζαχαράκη, Προϊσταμένη Ιδιαίτερου Γραφείου Υποδιοικητή,

η Μαρία Αλμπάνη, Αν. Διευθύντρια Γραφείου Διοικητή,

η Αλίκη Δουλή, Προϊσταμένη Ιδιαίτερου Γραφείου Διοικητή,

ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Διευθυντής Διεύθυνσης Τεχνικής και Διοικητικής Υποστήριξης,

η Μαρίνα Χαρίση, Υπάλληλος του Τμήματος Διαχείρισης, Αξιοποίησης & Ανάπτυξης Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας της Ελλάδος, Διεύθυνση Τεχνικής και Διοικητικής Υποστήριξης,

η Φιλία Γεωργαντή, Δικηγόρος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Από το Επιμελητήριο Λακωνίας,

ο Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος, Β΄ Αντιπρόεδρος,

ο Σωτήρης Ηλιόπουλος, Οικονομικός Επόπτης,

ο Σωτήρης Ροϊνός, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων και,

ο Νομικός Σύμβουλος, Σταύρος Βαρδαλάς.

  • Γιατί είναι σημαντικό;

Το κτήριο του τέως υποκαταστήματος της ΤτΕ θα αποτελέσει σημαντικό στήριγμα στις δράσεις του Επιμελητηρίου Λακωνίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διοίκησης του Επιμελητηρίου θα καλύψει ευρύτατο μέρος των επιμελητηριακών δραστηριοτήτων ως συνεδριακό κέντρο για τις ανάγκες των μελών και της λακωνικής κοινωνίας, ως Κέντρο δια Βίου Μάθησης, ως φορέας οργάνωσης και λειτουργίας νέων επιχειρηματικών μονάδων (νεοφυών επιχειρήσεων, καινοτόμων δράσεων και άλλων πρωτοβουλιών ανάπτυξης), φορέας εξυπηρέτησης κλαδικών οργανώσεων της Λακωνίας και καθιέρωσης ευρύτερων συνεργασιών με άλλους φορείς του τόπου για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας.

Σημειώνεται ότι με την απόκτηση αυτού του κτηρίου το Επιμελητήριο Λακωνίας είναι ένα από τα ελάχιστα Επιμελητήρια της χώρας που θα στεγάζεται σε δύο εμβληματικά κτήρια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις