ΠΥΡΓΟΣ. Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η νέα χρονιά στην ΔΕΥΑΠ καθώς ετοιμάζεται υποβολή πρότασης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ύψους 9 εκ. €, για την ψηφιακή διαχείριση του δικτύου ύδρευσης σε όλο το Δήμο Πύργου. Τα νέα αυτά δεδομένα συζητήθηκαν εκτενώς στην συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τα στελέχη της επιχείρησης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη - Τζανέτου, ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος, ο διευθυντής της επιχείρησης Νίκος Καλαμπρέζος, ο διευθυντής της Τεχνικής υπηρεσίας Δημήτρης Βασιλόπουλος και ο προϊστάμενος της Τεχνικής υπηρεσίας Γιάννης Βένδρας.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι για την εν λόγω υποβολή της πρότασης, οι κ.κ. Αντωνακόπουλος και Καραστέργιος, επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά, πραγματοποίησαν ήδη συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής, Γιώργο Ζερβό, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για το πρόγραμμα, καθώς η υποβολή των προτάσεων ξεκινά στις 18/1/23.

Το έργο αφορά την τοποθέτηση ψηφιακών καταμετρητών σε όλο το δήμο, με τον Δήμαρχο Πύργου να δηλώνει μετά τη συνάντηση: «Είμαστε προ της ανακοίνωσης μιας νέας υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ του προγράμματος ΕΣΠΑ, που αφορά την ψηφιοποίηση του συστήματος ύδρευσης. Ένα σύστημα εκσυγχρονισμού το οποία λειτουργεί δίκαια και προλαμβάνει τη σπατάλη νερού διότι ανταποκρίνεται άμεσα, μέσω ανιχνευτών, στις όποιες βλάβες υπάρχουν. Έτσι λοιπόν ο πολίτης έχει ποιοτικότερες και φτηνότερες υπηρεσίες. Συζητήθηκε επί της αρχής πως θα γίνει η πρόταση, ενώ έχει προηγηθεί συνάντηση και σε κεντρικό επίπεδο. Ουσιαστικά είναι ένα έργο που μόνο οι ΔΕΥΑ μπορούν να υλοποιήσουν. Εκτιμώ ότι θα έχουμε θετική έκβαση και θα είναι ένα τεράστιο έργο για τον Δήμο. Να σημειώσουμε ότι έχει ήδη παραχθεί τεράστιο έργο τα προηγούμενα χρόνια από την ΔΕΥΑΠ, συνολικού ύψους 6 εκ. ευρώ. Είμαστε από τους Δήμους με το πιο καθαρό νερό, με θεαματική βελτίωση του συστήματος ύδρευσης σε επίπεδο διανομής στην πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα. Βεβαίως πρέπει να υπάρξει βελτίωση στο εργοστάσιο Ερυμάνθου και τον κεντρικό αγωγό, αλλά κι αυτό θα μπει σε αντίστοιχη πορεία με το έργο της ΔΕΥΑΠ».

Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου: «Η ΔΕΥΑΠ συνεχίζει να εκσυγχρονίζεται»

Την αισιοδοξία της για την έκβαση της πρότασης, εξέφρασε και η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, η οποία δήλωσε: «Η ΔΕΥΑΠ συνεχίζει διαρκώς τον εκσυγχρονισμό της. Συζητήσαμε στην προκειμένη περίπτωση την κατάθεση νέας μελέτης προς χρηματοδότηση, ώστε να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση ψηφιακών καταμετρητών σε όλες τις κοινότητες. Αυτό θα είναι το νέο μας μεγάλο έργο.

Ήδη ως γνωστόν βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αντικατάστασης ψηφιακών μετρητών στις Δ.Ε. Ιάρδανου, Βώλακος και Ωλένης. Παράλληλα, προχωρούμε στη μεγάλη δημοπράτηση εγκατάστασης φ/β στον Βιολογικό, ύψους 1,5 εκ. ευρώ, που θα φέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους στην αποχέτευση».

Γιώργος Καραστέργιος: «Ο Δήμος Πύργου μπαίνει σε νέα εποχή»

Στη συνάντηση που προηγήθηκε με τον κ. Ζερβό αναφέρθηκε ο κ. Καραστέργιος, τονίζοντας: «Έχοντας τα αντανακλαστικά μας πάντα σε ετοιμότητα, υπό τις οδηγίες του Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, και τη συνδρομή της προέδρου της ΔΕΥΑΠ κ. Τζανέτου που επιτελεί τεράστιο έργο στην επιχείρηση, συναντήσαμε τον κ. Ζερβό, ώστε να πάρουμε τις πρώτες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, στο οποίο ξεκινούν οι υποβολές στις 18/1/23 κι αφορά την ψηφιακή διαχείριση δικτύων ύδρευσης. Η πρόταση αγγίζει τα 9 εκ. ευρώ ανά ΔΕΥΑ και βάζει τον Δήμο Πύργου, εφόσον υλοποιηθεί – κάτι για το οποίο είμαι πολύ αισιόδοξος – σε νέα εποχή. Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο γιατί υλοποιεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, την κ. Τζανέτου για το σημαντικό έργο που επιτελεί στην ΔΕΥΑΠ, όπως και τους εργαζόμενους που καθημερινά προσπαθούν για το καλύτερο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις