ΜΥΣΤΡΑΣ. Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (2/4), με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφία της Σχολής Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ), στον Μυστρά.

Χαιρετισμοί

Στην Έκθεση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης, Ευσταθίου, ο αιδεσιμολογιώτατος π. Λάζαρος Σκάγκος, εφημέριος του Μυστρά, ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, Αθανάσιος Δαβάκης και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Υπηρεσιών Δόμησης, Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής, Γεωργία Ζαχαράκη.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Διευθυντής της Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Χρήστος Καρύδης, υπογράμμισε τους στόχους και σκοπούς της Σχολής, τα νέα Τμήματα, τα εξ αποστάσεως προγράμματα όπως και τα νέα σεμινάρια που διοργανώνει η Σχολή. Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Σχολής και τα Μέλη του Δ.Σ τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγηγή Νικόλαο Ζαχαριά, το προσωπικό του Ινστιτούτου, τους καθηγητές και την γραμματεία της Σχολής και του πρωταγωνιστές της ημέρας που ήταν πι σπουδαστές και οι πτυχιούχοι που συμμετείχαν στην έκθεση.

  • Η Έκθεση φιλοξενεί 45 ζωγραφικά έργα τελειοφοίτων και σπουδαστών της Σχολής, στις οποίες περιλαμβάνονται σχέδια, φορητές εικόνες και τοιχογραφίες, έργα από το σεμινάριο μπατίκ που πραγματοποιείται στη Σχολή, καθώς και 15 έργα από τους μικρούς μαθητές του παιδικού τμήματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ύμνους από τη Μεγάλη Εβδομάδα που έψαλε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας & Σπάρτης «Πέτρος ο Πελοπονήσιος», που Διευθύνει ο Παναγιώτης Χρόνης.

  • Η διάρκεια της Έκθεσης θα είναι ως τις 12 Απριλίου 2023, καθημερινές και Σαββατοκύριακα (12:00 – 15:00 ) και τα απογεύματα κατόπιν ραντεβού.

Ας σημειωθεί ότι η Σχολή Αγιογραφίας της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης, «Φώτης Κόντογλου», λειτουργεί από το 2016, με στόχο την κατανόηση της Ορθόδοξης Εικονογραφίας, τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών της και τη δημιουργία ενός μικρού εικαστικού κέντρου- πόλου έλξης ατόμων όλων των ηλικιών, διαθέτοντας ακόμα και παιδικά τμήματα. Προσφέρει νέους, δημιουργικούς τρόπους ενασχόλησης και πιθανόν επαγγελματικής αποκατάστασης, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει τη νέα γενιά Αγιογράφων του τόπου μας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις