ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Στο Άργος, την αρχαιότερη πόλη στην Ηπειρωτική Ευρώπη, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» και πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μαζί με τους συνεργάτες του την παραμονή της εορτής του προστάτη της Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους του Θαυματουργού την Τρίτη 2 Μαΐου 2023.

Ο κ. Τατούλης παρακολούθησε τον Μεγάλο Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, όπου τελέστηκε με κάθε επισημότητα και ιδιαίτερη λαμπρότητα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Άρτης Καλλινίκου, Παροναξίας Καλλινίκου και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου και ακολούθησε μαζί με πλήθος πιστών από το Άργος και ολόκληρη την Αργολίδα τη λιτάνευση της εικόνας και την περιφορά των ιερών λειψάνων του Πολιούχου Αγίου Πέτρου στους κεντρικούς δρόμους του Άργους.

Σημειωτέον ότι ο Επίσκοπος Άργους Άγιος Πέτρος είναι πολιούχος της πόλης του Άργους και η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου.

Ο Πέτρος Τατούλης παρευρέθηκε παραμονή της γιορτής της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στη Νέα Κίο του Δήμου Άργους- Μυκηνών και παρακολούθησε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση.

Στη συνέχεια σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και με πλήθος πιστών ακολούθησε την περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Ειρήνης και ευχήθηκε χρόνια πολλά στις εορτάζουσες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις