ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο Παναγιώτης Νίκας, γεννήθηκε το 1950. Είναι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πολιτικός, περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας.

Εξελέγη στις περιφερειακές εκλογές του 2019 έναντι του Πέτρου Τατούλη, λαμβάνοντας στον δεύτερο γύρο συνολικό ποσοστό 53,59% με τη στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.

Έχει αντιμετωπίσει κρίσεις όπως μετά τις φονικές πλημμύρες στην Καλαμάτα αλλά και τον θάνατο ενός εργαζόμενου κατά τον Σαϊτοπόλεμο, επίσης στην Καλαμάτα. Θεωρείται πρόσωπο φιλικό προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αντιπαράθεσή του με τον Πέτρο Τατούλη παλαιότερα ήταν σφοδρή και σε προσωπικό επίπεδο. Του έχουν αποδώσει συχνά ότι προασπίζει τα συμφέροντα της Μεσσηνίας σε σχέση με τους άλλους Νομούς της Περιφέρειας. Ο ίδιος όχι μόνον δεν αποδέχεται την μομφή αλλά ισχυρίζεται ότι υπάρχουν νομοί και κοινωνίες που συμπαθεί ιδιαιτέρως. Είναι συγκεντρωτικός στη λειτουργία του συνδυασμού του και απόλυτα σαφής στις οδηγίες προς τους συνεργάτες του.

Το ύφος του κρίνεται καθημερινά, ταιριάζει στην καθεστωτική ΝΔ αλλά όχι σε αυτοδιοικητικό άνδρα που έχει διατελέσει δήμαρχος επί σειρά ετών. Το ήθος του θα κριθεί στις εκλογές για την Περιφέρεια αν είναι πάλι ο υποψήφιος της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πώς κρίνεις τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα;

  • 20%
  • 23%
  • 57%
274 συμμετοχές. Η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί