Γράφει η Παναγιώτα Χρ. Παπαγιαννοπούλου

Στις 31 Δεκεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε, για εμένα, ένας αυτοδιοικητικός κύκλος.

Με την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας κυρίως από την θέση της Δημοτικής Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου ως εκπρόσωπος των πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα και να προωθήσω τα δίκαια αιτήματα όλων των κοινοτήτων και όλων των δημοτών.

Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών.

Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν από τις κυβερνήσεις θεσμικές αλλαγές που άλλοτε έδιναν ώθηση στην αυτοδιοίκηση και άλλοτε την ήθελαν το μακρύ χέρι του Κράτους, όπως συμβαίνει σήμερα.

Αν και η αυτοδιοίκηση είναι η εγγύτερη εξουσία προς τον πολίτη, εν τούτοις ακόμα δεν έχει αποκτήσει την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια που να της επιτρέπει να παίξει αυτό το ρόλο, κάτι που ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Σ’ αυτό το πλαίσιο προσπάθησα να λειτουργήσω, μέσα από τις δημοτικές παρατάξεις που συμμετείχα, είτε ως Δημοτική Σύμβουλος, είτε ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ευρώτα, είτε και ως μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου και αγωνίστηκα για μια αυτοδιοίκηση με πραγματική διοικητική ανεξαρτησία και οικονομική αυτοτέλεια.

Είναι βέβαιο ότι σε μια δημοκρατική λειτουργία θα υπάρχουν διαφωνίες και συμφωνίες μέσα στα όργανα διοίκησης, αρκεί να μην κάνεις εκπτώσεις στις προγραμματικές θέσεις με βάση τις οποίες σε εξέλεξαν οι συνδημότες σου.

Αυτός ακριβώς ήταν ο δικός μου αυτοδιοικητικός προσανατολισμός όλα αυτά τα χρόνια λειτουργώντας και με συναίνεση και με διαφωνία όταν οι πολιτικές της δημοτικής αρχής ήταν αδιέξοδες και αντιδρώντας στις κατά συρροή απ’ ευθείας αναθέσεις, διεκδικώντας περισσότερη διαφάνεια στην λειτουργία του Δήμου.

Χωρίς να μηδενίζω την προσπάθεια κανενός και τις καλές προθέσεις αλλά και την υλοποίηση κάποιων έργων, πιστεύω ότι τα έργα θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα και ποιοτικότερα και μεγαλύτερα.

Ξεκαθαρίζω ότι από θέση αρχής ποτέ οι αντιθέσεις και οι αντιπαραθέσεις δεν είχαν προσωπικό χαρακτήρα γι’ αυτό τιμώ και εκτιμώ όλους τους αυτοδιοικητικούς συναδέλφους, με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια τόσο στο Δήμο όσο και στην ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Εύχομαι και ελπίζω η νέα Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να διδαχθούν από τα λάθη του παρελθόντος στοχεύοντας στην ανάπτυξη του Δήμου Ευρώτα και στην καλυτέρευση τον συνθηκών ζωής όλων των συμπολιτών μας.

Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η διεκδίκηση από την Πολιτεία για την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς πρώτα και κύρια τους συμπολίτες μου, οι οποίοι με τίμησαν με την στήριξη τους και την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια και να ευχαριστήσω επίσης όλους τους αυτοδιοικητικούς με τους οποίους συμπορεύτηκα (συμφωνώντας ή διαφωνώντας) τόσο στο Δήμο όσο και στην ΠΕΔ Πελοποννήσου, για την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος εύχομαι σε όλες και όλους Καλή Χρονιά με Υγεία, Ειρήνη, Αλληλεγγύη και Αγάπη στον συνάνθρωπο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις