ΝΑΥΠΛΙΟ. Μία ξεχωριστή βάπτιση έγινε χθες στο Ναύπλιο, όπου 27 νονοί βάπτισαν έναν φίλο τους. Η τελετή έγινε στο βαπτιστήριο ενηλίκων του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας.

Ο εφημέριος του ναού π. Ελευθέριος Μίχος τέλεσε την βάπτιση του Εμμανουήλ, ενός 20χρονου, αλβανικής καταγωγής, που ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο.

Ο νεοφώτιστος είχε εκφράσει την επιθυμία του να γίνει Χριστιανός Ορθόδοξος και δέχτηκε σήμερα την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και το νέο του όνομα, με το μυστήριο της βάπτισης.

Η βάπτιση για κάθε πιστό σηματοδοτεί την είσοδό του στην Εκκλησία και αποτελεί ένα από τα ιερότερα μυστήρια της Ορθόδοξης πίστης, αφού μεταδίδεται στο βαπτιζόμενο χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανάδοχοι ήταν συμμαθητές και φίλοι του νεοφώτιστου, οι οποίοι με πολύ χαρά, αγάπη και προθυμία, θέλησαν να γίνουν νονοί του.

«Εύχομαι στον νεοφώτιστο Εμμανουήλ, η νέα του πορεία να είναι φωτισμένη και αγιασμένη και στα 27 νέα παιδιά, που έγιναν σήμερα ανάδοχοι, πολλά συγχαρητήρια και να είναι ευλογημένα στην ζωή τους» δήλωσε ο πατήρ Ελευθέριος Μίχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του argolikeseidhseis.gr.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις