ΛΕΩΝΙΔΙΟ. Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί κοντά στο Λεωνίδιο. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις γύρω πόλεις, στα Μέγαρα αλλά και σε περιοχές της Αττικής.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 16 χλμ βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, στη μέση του Αργολικού Κόλπου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 14,5 χλμ.

Ακολούθησαν τέσσερις μετασεισμοί σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα μία δόνηση 2,5 Ρίχτερ στα 14 χλμ βόρεια, βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, μία δόνηση 2,7 Ρίχτερ στο ίδιο σημείο, 2,5 Ρίχτερ στα 13 χλμ βορειοανατολικά του Λεωνιδίου και ακόμα μία μεγέθους 3,3 Ρίχτερ στα 15 χλμ βόρεια, βορειοανατολικά του Άστρους Κυνουρίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκανάς τόνισε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα είναι μεγάλο και μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς. Σημείωσε δε ότι ακόμα δεν είναι σίγουρο εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

«Δεν πρέπει να είμαστε απόλυτα ήσυχοι ότι ο κίνδυνος πέρασε» τονίζει σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Ο σεισμός είναι σε μία περιοχή που δεν έχει έντονη σεισμικότητα. Γειτνιάζει βεβαίως με την περιοχή του Λεωνιδίου που υπάρχουν μεγάλες δομές και ρήγματα, αλλά θα δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζεται κάτι το ιδιαίτερο μέσα στον Αργολικό κόλπο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας.

Για προληπτικούς λόγους με απόφαση του Δημάρχου, τα σχολεία στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη 16/1.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις