ΑΣΤΡΟΣ. Το παρόν στα εγκαίνια θεμελίωσης του νέου διθέσιου νηπιαγωγείου στην περιοχή Παραλίου Άστρους, έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, υποδεχόμενος τον υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σταικούρα και τον υφυπουργό κ. Νίκο Ταχιάο. Κατά την έναρξη της τελετής ο κ. Πτωχός απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας ότι: «Σήμερα, θεμελιώνουμε το καλύτερο που η γενιά μας μπορεί να προσφέρει στα παιδιά μας».

«Σε μία περίοδο που η υπογεννητικότητα αλλά και η ερήμωση της περιφέρειας είναι δύο από τα θέματα που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, η μέρα αυτή δεν είναι σημαντική μόνο για το Άστρος και την Πελοπόννησο αλλά για όλη την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα επισήμανε το έργο της νέας περιφερειακής αρχής το οποίο τρέχει ήδη σε επίπεδο υλοποίησης λέγοντας:

«Πιστεύω ακράδαντα ότι ο τόπος μας μπορεί να γίνει καλύτερος όταν σταματήσουμε να κάνουμε εκπτώσεις κάθε είδους: στις αξιώσεις μας από την πολιτεία, στις υπηρεσίες που πρέπει να απολαμβάνουμε, στον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν θεσμοί όπως η Παιδεία. Σήμερα, θεμελιώνουμε το καλύτερο που η γενιά μας μπορεί να προσφέρει στα παιδιά μας. Ας αισθανθούμε περήφανοι για αυτό κι ας δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, χωρίς εκπτώσεις».