Για το θέμα της παραμονής των Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σπάρτη μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Ηλία Μπόνου, στο Notos 94.9 Fm, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα.

Η κα Τζανετέα αναφέρθηκε στη συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων της Λακωνίας οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική θετική, για τη Σπάρτη, έκβαση της υπόθεσης, ενώ διευκρινίζει το λόγο για τον οποίο σε πρόσφατη δήλωσή της εμφανίζεται επιφυλακτική απέναντι στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά». Στην τοποθέτησή της, η αντιπεριφερειάρχης στέκεται ιδιαίτερα στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Λακωνίας και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος υπέρ των Σχολών της Σπάρτης.

Επίσης, απαντά για το ενδεχόμενο δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων και πως η Σπάρτη θα αποφύγει την πιθανότητα να απολέσει κάποιο από τα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ στο μέλλον, παραθέτοντας τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί η Λακωνική πολιτεία προς την κατεύθυνση αυτή.

Στη συνέχεια, η κα Τζανετέα μιλά για τη συνεργασία που έχει με τους προέδρους, καθηγητές και φοιτητές των τμημάτων που εδρεύουν στη λακωνική πρωτεύουσα, ενώ καταθέτει την άποψή της για το ενδεχόμενο μελλοντικής διεκδίκησης νέων τμημάτων.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Αδ. Τζανετέα στο Notos 94.9 Fm