ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/01/2024 στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας με επιχειρηματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες catering και φιλοξενίας κοινωνικών εκδηλώσεων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν το σύνολο του κλάδου καθώς και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Καπερώνης.

Έρχονται νέα μέτρα

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα νέα μέτρα που έρχονται στα εργασιακά το 2024, η αυστηρότητα τήρησης του πλαισίου λειτουργίας (ωράρια και κανόνες υγιεινής) καθώς και οι σοβαρές κυρώσεις στην περίπτωση μη τήρησής τους.

Το επίπεδο υπηρεσιών catering στην περιοχή της Μεσσηνίας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και οι περισσότερες επιχειρήσεις διαθέτουν πιστοποιητικά ποιότητας ISO. Οι χώροι που διατίθενται για κοινωνικές εκδηλώσεις είναι όλοι υψηλής αισθητικής, πλήρως οργανωμένοι, με πολυετή εμπειρία προσφέροντας ασφάλεια σε κάθε διοργάνωση.

Ενημέρωση του πελάτη

Μετά από ανάγνωση του νομοθετικού πλαισίου, διαλογική συζήτηση και την πρόθεση να υπάρξει νομιμότητα από όλους, αποφασίστηκε σε κάθε συμφωνητικό που θα συνάπτει η επιχείρηση με τον πελάτη να γνωστοποιείται το νέο νομοθετικό πλαίσιο και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό με σκοπό την τήρησή τους και την αποφυγή των αυστηρών κυρώσεων.

Οι υποχρεώσεις των Dj

Οι βασικοί όροι που θα περιλαμβάνονται πλέον στα συμφωνητικά είναι το ωράριο λειτουργίας και οι συμβατικές υποχρεώσεις των Dj ασφαλιστικές, φορολογικές και σεβασμού του ωραρίου. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ζητηθεί συνάντηση με τους Dj, ώστε να ενημερωθούν και οι ίδιοι από κοντά για τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν από το φετινό καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις