ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Μετά από πίεση των παραγωγικών φορέων της περιοχής να πάρει θέση σε σχέση με την πραγματοποίηση ή μη του πανηγυριού της Υπαπαντής o Σύλλογος Kαταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, μετά από συλλογική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στην 29η Συνεδρίαση του Δ.Σ., αποφάσισε να εκφράσει δημόσια την άποψη των μελών του.

Ένα διαφορετικό πανηγύρι

«Ο Σύλλογος μας θεωρεί ότι το πανηγύρι τονώνει παραδοσιακά την εμπορική κίνηση, τις σχέσεις των κατοίκων και ενισχύει τη κοινωνική συνοχή. Αποτελεί ιδανική αφορμή για επίσκεψη ή επιστροφή στον τόπο καταγωγής πολλών Καλαματιανών ή Μεσσήνιων. Η σωστή και προσεγμένη οργάνωση με εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, η ποσόστωση στην ενοικίαση χώρων με τοπικούς παραγωγούς και εμπόρους, η σωστή χωροθέτηση διεξαγωγής του πανηγυριού και η οργανωτική συμμετοχή όλων μπορεί να φέρει και πάλι την επιστροφή του ενός διαφορετικού πανηγυριού. Διαφορετικά θα είναι μία κακή cult εκδήλωση με μηδενικό αποτύπωμα στην πόλη.

Ένα νέο Φεστιβάλ

Οι εποχές αλλάζουν και ο ουσιαστικός ρόλος του πανηγυριού χάθηκε με τη μορφή που γνωρίζαμε. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα εκδήλωση, ένα νέο «πανηγύρι», ένα νέο φεστιβάλ που θα γίνει αφορμή να φέρει κόσμο στην πόλη μας. Η Καλαμάτα οφείλει να σεβαστεί την πολιτιστική της κουλτούρα και να οργανώσει πρώτη ένα σύγχρονο «πανηγύρι» με έμφαση στο Προσκυνηματικό τουρισμό τη γαστρονομική κληρονομιά και την πολιτιστική κουλτούρα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις