ΠΑΤΡΑ. «Η ώρα να μιλήσει η δικαιοσύνη» για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου έφτασε, σύμφωνα με την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί ξεκίνησε την αγόρευσή της σχετικά με την ενοχή ή όχι της κατηγορούμενης για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η εισαγγελέας, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, απευθυνόμενη στους δικαστές, ανέφερε: «Είναι η ώρα να μιλήσει και η δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή, γιατί μέχρι τώρα έχουν μιλήσει μόνο οι άλλοι ειδικοί ή μη», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη δίκη δεν έχει δύσκολα νομικά ζητήματα, αλλά ιατρικά, ενώ αναφέρθηκε και στον χαρακτηρισμό της ως «εμβληματικής δίκης» που της έχει δοθεί. «Δεν ξέρω γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός, μόνο ίσως γιατί αφορούσε τη ζωή της 8χρονης κόρης της», είπε, επισημαίνοντας ότι «αυτό που θα μας οδηγήσει στην ενίσχυση του τεκμηρίου αθωότητας ή στην ανατροπή του είναι ό,τι ακουστεί εδώ. Κύριο μέλημα η απόδειξη της ουσιαστικής αλήθειας».

Χρειάστηκαν 89 συνεδριάσεις, οι καταθέσεις περίπου 60 μαρτύρων, πλήθος αποδεικτικού υλικού αλλά και η μαραθώνια απολογία της κατηγορούμενης που διήρκησε εννέα μέρες, για να έρθει η ώρα της εισαγγελέως, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα που έλαβαν χώρα βάσει όσων ακούστηκαν στο δικαστήριο, ενώ επικαλούμενη στην κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη είπε πως το ζευγάρι είχε μια ομαλή ζωή με σκαμπανεβάσματα. «Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε την κατηγορούμενη ως μια άψογη μητέρα και μάλιστα ότι εκείνη φρόντιζε την Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια. Είχαν πολλές περιόδους διάστασης που απομακρυνόταν και επέστρεφε από την οικογενειακή κατοικία».

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις γεννήσεις και των τριών παιδιών της οικογένειας, αλλά και στους θανάτους τους και στην επεισοδιακή σχέση του ζευγαριού.

Αναφερόμενη στην εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο την 8η Απριλίου του 2021 λόγω σκασμών -όπως υποστηρίζει η κατηγορούμενη-, δυο μέρες αφού η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι δεν ήθελε να επιστρέψει σπίτι της και κλείστηκε σε ένα ξενοδοχείο, λέγοντας στην αδελφή της να δώσει το παιδί στον σύζυγό της, η εισαγγελέας ανέφερε πως ό,τι «πρόκειται για περιστατικό σκασμών καταρρίπτεται από την κλινική εικόνα του παιδιού. Η κλινική εξέταση ήταν άψογη στις 8 Απριλίου. Αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο. Στο νοσοκομείο ήξεραν το ιστορικό της οικογένειας και ήθελαν να εξεταστεί πλήρως».

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ότι δεν υπήρχε βλάβη στην καρδιά του παιδιού, σύμφωνα με τις εξετάσεις της. «Η Τζωρτζίνα είχε ένα απλό φύσημα, εξετάστηκε ενδελεχώς. Σε εκείνο το χρονικό σημείο δεν εμφάνισε κανένα πρόβλημα από την καρδιά της, με φυσιολογικές εξετάσεις», τόνισε, και πρόσθεσε: «Ανακοινώνεται το εξιτήριο και αμέσως η κατηγορούμενη τους είπε ότι το παιδί έκανε εμετό. Οι γιατροί ακύρωσαν το εξιτήριο και το κράτησαν για περαιτέρω έλεγχο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις