ΕΛΛΑΔΑ. «Οι προτάσεις των εισαγγελέων και των δικηγόρων είναι ισότιμες σε αυτό το επίπεδο. Η εισαγγελική πρόταση είναι μια άποψη υποκειμενική… στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο περίμενα την πρόταση, δεν περίμενα όμως να είναι τόσο ταπεινού περιεχομένου» είπε ο Αλέξης Κούγιας ερωτώμενος για τη χθεσινή πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου έκρινε την κατηγορουμένη ένοχη και υπήρξε καταπέλτης με τις δηλώσεις της.

Ο ποινικολόγος συνέχισε χαρακτηρίζοντας την αγόρευση της κ. Σπυριδωνίδου «επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών lifestyle».

«Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως. Ήταν για τα κανάλια»

«Δεν περίμενα κάτι καλύτερο, περισσότερο ενδιαφερόταν η εισαγγελέας να τελειώσει η δίκη για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη» συνέχισε ο κ. Κούγιας και δήλωσε πως «είναι για γέλια. 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».

«Κατηγορείται η κατηγορουμένη χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική εξήγηση ότι σκότωνε τα παιδιά της για να κρατήσει τον άνδρα της. Έχετε ακούσει ποτέ να σκοτώνει τα παιδιά της; Το μόνο που τη συνδέει με τον άνδρα της, να σκοτώνει τα παιδιά της;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Σχετικά με τις σχέσεις του ζευγαριού, είπε: «Όταν έχασε τη ζωή της η Μαλένα και η Ίριδα, το ζευγάρι ήταν ενωμένο, ήταν ταυτισμένο. Έκαναν μήνυση στους γιατρούς. Είναι κωμικού περιεχομένου η προσέγγιση», είπε και κατηγόρησε την εισαγγελέα ότι αγνόησε επιστήμονες-μάρτυρες υπεράσπισης.

«Εάν τελικώς δεν αθωωθεί δεν θα έχω λόγο παρουσίας»

«Οι εισαγγελικές προτάσεις γίνονται σε πολύ μικρά ποσοστά αποδεκτά γιατί γίνονται με πολύ μεγάλη προχειρότητα. Η κυρία εισαγγελέας, αγόρευε 9 ώρες. Είμαι βέβαιη ότι στο δικαστήριο κανείς δεν θα θυμάται τίποτα ούτε οι ένορκοι. Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως. Ήταν για τα κανάλια» συνέχισε ο δικηγόρος.

Όσον αφορά με το εάν πιστεύει ότι θα αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε ότι είναι απόλυτος ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα. «Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η Δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα αποδίδεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια. Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί» είπε κλείνοντας ο Αλέξης Κούγιας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις