ΠΥΛΟΣ. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Φρεγάτας «ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ» (F 461) μεταξύ του απερχόμενου κυβερνήτη Αντιπλοίαρχου Π.Ν. κ. Στυλιανού Μαδεντζίδη και του νέου κυβερνήτη Αντιπλοίαρχου Π.Ν. κ. Γεωργίου Τυροβολά, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, παρουσία του Υπαρχηγού του ΓΕΝ Υποναύαρχου Γεώργιου Φλώρου ΠΝ, του Υπαρχηγού του Στόλου Υποναύαρχου Σπυρίδωνα Λαγαρά ΠΝ και του Δήμαρχου Πύλου- Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, και πλήθος προσκεκλημένων, στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχθηκα την πρόσκληση να παραστώ στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Φρεγάτας “ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ” από τον απερχόμενο κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο κ. Στυλιανό Μαδεντζίδη ΠΝ, ενός εξαίρετου στρατιωτικού, που μας τίμησε με την συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου την 20 η Οκτωβρίου 2023 στην Πύλο, πλέον θα υπηρετεί στο ΓΕΝ και του εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία.

«Είμαστε υπερήφανοι για τους αφοσιωμένους στο καθήκον τους αξιωματικούς»

Η τελετή αυτή είναι ιδιαίτερα συγκινητική καθώς η Φρεγάτα “ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ” έλαβε το όνομά της με σκοπό να τιμήσει τη δράση του ενωμένου Βρετανο-Γαλλο-Ρωσικού στόλου ενάντια στον Τουρκο-Aιγυπτιακό στη Nαυμαχία του Ναβαρίνου, που διεξήχθη την 20 η Οκτωβρίου 1827, με εξαιρετικά σημαντικές συνέπειες για την εξέλιξη της επανάστασης του 1821 καθώς και για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Είμαστε υπερήφανοι για τους αφοσιωμένους στο καθήκον τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, επαγγελματίες οπλίτες και ναύτες του ένδοξου Πολεμικού μας Ναυτικού.

Η ευγνωμοσύνης μας στο αήττητο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι δεδομένη και διαρκείς, το οποίο βασίζεται σε μια ιστορική παράδοση. Στον νέο κυβερνήτη και στο πλήρωμα της Φρεγάτας “ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ” εύχομαι καλά ταξίδια, με γαλήνιες θάλασσες και κάθε επιτυχία στην αποστολή τους.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

Η Φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» είναι το τρίτο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που φέρει αυτό το όνομα. Η Ελληνική σημαία υψώθηκε στο πλοίο την 1η Μαρτίου 1995 στο Den Helder και κατέπλευσε στην Ελλάδα την 15-05-1995.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις