ΝΑΥΠΛΙΟ. Πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Ναυπλίου χαρακτηρίζεται το ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου στο λιμάνι της πόλης.

Το φορτηγό πλοίο «DIMAIZO» σημαίας Παναμά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πιθανόν από λάθος χειρισμό του πλοιάρχου και κάτω από δυνατούς ανέμους που το παρέσυραν, κατά την διάρκεια απόπλου, εμβόλισε και προσέκρουσε σε σταθμευμένα τουριστικά σκάφη που ήταν δεμένα στην προβλήτα του λιμανιού.

Η πρώτη έρευνα που έγινε τη νύχτα από δύτη έδειξε πως η προπέλα του φορτηγού πλοίου έχει «μαζέψει» τις άγκυρες των σκαφών που προσέκρουσε, με αποτέλεσμα να έχει ακινητοποιηθεί, προκαλώντας τους σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του argolikeseidhseis, το απόγευμα αναμένεται ρυμουλκό από τον Πειραιά για να μπορέσει να το μετακινήσει ενώ ειδικά συνεργεία θα δουλέψουν κάτω από το νερό ώστε να κόψουν τις άγκυρες των σκαφών και να απελευθερώσουν το πλοίο.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ναυπλίου αναφέρει:

«Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου ότι Φ/Γ πλοίο σημαίας Παναμά, με έντεκα μέλη πληρώματος, κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι του Ναυπλίου με κατεύθυνση το αγκυροβόλιο, παρασύρθηκε και προσέκρουσε σε τέσσερα σκάφη που ελλιμενίζονταν στη νότια προβλήτα του λιμανιού.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η ακινητοποίηση του Φ/Γ πλοίου μπροστά από τα σκάφη.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ενώ παράλληλα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο του Ναυπλίου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των εμπλεκόμενων πλοίων.».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις