ΣΠΑΡΤΗ. Σήμερα, 31/1/2024, οι Δημοτικές Σύμβουλοι Σπάρτης της δημοτικής παράταξης ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ, Αναστασία Κανελλοπούλου και Μαρία Τσιρώνη κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δύο Υπομνήματα αναφορικά με έργα στον Δήμο Σπάρτης.

Το πρώτο Υπόμνημα αναφέρεται στην κοπή των ευκαλύπτων κατά μήκος της ΕΟ Σπάρτης Μυστρά και καταγγέλλει την παρανομία που έχει συντελεστεί στην περιοχή εκ μέρους της Αναδόχου εταιρίας. Συγκεκριμένα με το Υπόμνημά τους, το οποίο λειτουργεί ως μηνυτήρια αναφορά, οι Δημοτικές Σύμβουλοι αναφέρονται στο γεγονός ότι «η Ανάδοχος εταιρία αν και γνώριζε ότι διέπραττε αδίκημα, πράγμα που αποδεικνύεται από έγγραφα που προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία, εν τούτοις προχώρησε στην βίαιη και μη αναστρέψιμη πράξη της κοπής των 33 ευκαλύπτων» .

Το δεύτερο Υπόμνημα αναφέρεται στην εργολαβία της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ της Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, την οποία εκτελεί η ίδια ως άνω εταιρία, «η οποία δεν έχει επιδείξει καμία απολύτως φροντίδα για την προστασία του εργοταξίου της Παλαιολόγου, για την ασφάλεια των διερχομένων και για την καθαριότητα στην περιοχή, με κινδύνους για την δημόσια υγεία».

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «η Ανάδοχος εταιρία εγκατέλειψε σε χώρους μη φυλασσόμενους όλα τα σκουπίδια και το σπουδαιότερο, τις σανίδες από τα ξεκαλουπώματα, οι οποίες είναι γεμάτες πρόκες και πολύ επικίνδυνες αν κάποιος πέσει πάνω τους.

Κατέλαβε το πεζοδρόμιο της Παλαιολόγου εκτός εργοταξίου , χωρίς άδεια, και εναπόθεσε εκεί μεγάλες σωλήνες, οι οποίες στηρίχθηκαν πολύ πρόχειρα και ως εκ τούτου ήταν πολύ επικίνδυνες να ξεφύγουν από τα πρόχειρα στηρίγματα και να πέσουν πάνω στους διερχόμενους και στις βιτρίνες των καταστημάτων

Μετέτρεψε το κέντρο της πόλης σε σκουπιδότοπο και ακόμα και όταν του έκανε συστάσεις η Δημοτική Αστυνομία δεν συμμορφώθηκε. Και σήμερα μπροστά στο περίπτερο της Παλαιολόγου και Λυκούργου , όπως και στην Παλαιολόγου και Ευαγγελιστρίας τα σκουπίδια, τα ξερά δένδρα που μετά από πολλούς μήνες με παρέμβασή μας απομακρύνθηκαν, και οι σανίδες με τις πρόκες, δείχνουν αδιαφορία, ολιγωρία και επικινδυνότητα του υποκειμένου που ενεργεί, δηλαδή της Αναδόχου εταιρίας.

Πέραν των άλλων το εργοτάξιο παραμένει αφύλακτο , προσβάσιμο σε πεζούς και αυτοκίνητα, αντίθετα από κάθε προδιαγραφή και πρωτόκολλο καλών πρακτικών , αλλά και αυτής της μελέτης του έργου. Ήδη γνωρίζουμε δύο σοβαρά ατυχήματα μέσα στο εργοτάξιο με ανθρώπους μεγάλης ηλικίας , οι οποίοι για δικούς τους λόγους δεν αναζήτησαν αστική ευθύνη στον εργολάβο του έργου για το ατύχημά τους.

Με αυτές τις αιτιάσεις σε γενικές γραμμές , οι Αναστασία Κανελλοπούλου και Μαρία Τσιρώνη, Δημοτικές Σύμβουλοι Σπάρτης, προχώρησαν σε δραστικές κινήσεις και έστειλαν το μήνυμα ότι όλοι πάνω από όλα πρέπει να σεβόμαστε την πόλη και τους πολίτες και κυρίως αυτό είναι ευθύνη όσων πληρώνονται για να συμβάλουν με το έργο που τους ανατίθεται, στην βελτίωση της ζωής του συνόλου.

Η Σπάρτη είναι παγκόσμια αξία και δεν θα την απαξιώσει ο οποιοσδήποτε εργολάβος με τις πράξεις και τις παραλείψεις του. Υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες και οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε το δημόσιο συμφέρον και τις επόμενες γενιές που θα ζήσουν σ’ αυτή την πόλη».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις