ΛΕΩΝΙΔΙΟ. Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» και ανταποκρινόμενος στις αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για διατήρηση των αποθεμάτων αίματος στη χώρα μας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία τις εξής ημέρες:

  • Δευτέρα 5/02/2024 και ώρα 17:00-20:00
  • Τρίτη 6/02/2024 και ώρα 9:00-12:30 και 17:00-20:00
  • Τετάρτη 7/02/2024 και ώρα 9:00-11:00

«Σας καλούμε συμμετέχοντας, να στηρίξετε έμπρακτα τον θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που αποτελεί αυταπόδεικτο στοιχείο ευθύνης, κοινωνικής συνείδησης, αλληλεγγύης, συναδελφικότητας, χειραφέτησης και συλλογικού ενδιαφέροντος, αγάπης στη ζωή και τη δημιουργία. Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου στο ισόγειο. Ο αιμοδότης χρειάζεται να έχει μαζί του την αιμοδοτική του κάρτα ή, εάν δε διαθέτει ακόμη, το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης (λ.χ αστυνομική ταυτότητα ή φοιτητικό πάσο). Επίσης, πρέπει να έχουν περάσει 3 μήνες από την προηγούμενη αιμοδοσία για τους άνδρες και 4 για τις γυναίκες καθώς και 14 ημέρες μετά την αποδρομή συμπτωμάτων από νόσηση με COVID-19.»

Ενημέρωαη σχετικά με την έκδοση ατομικής κάρτα εθελοντή αιμοδότη

Ο αιμοδότης εξετάζεται από τον ιατρό της αιμοδοσίας και μπορεί να γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Το αίμα που προσφέρει κάθε αιμοδότης αναπληρώνεται στον οργανισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αιμοδοσία και ελέγχεται για ηπατίτιδα Β και C, σύφιλη και AIDS. Ο αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων, ενώ στο χώρο της αιμοδοσίας μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την έκδοση ατομικής κάρτα εθελοντή αιμοδότη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις