ΠΑΤΡΑ. Δύο κορίτσια που με το χαμόγελό τους «φώτιζαν» τον κόσμο γύρω τους, έμελλε να «φύγουν» από την ζωή, ξαφνικά και αναπάντεχα, βυθίζοντας στο βαρύ πένθος τις οικογένειές τους και συγκλονίζοντας όλη την Πάτρα.

Η 26χρονη Λυδία Φαναριώτη, άφησε την τελευταία της πνοή, προχθές τα ξημερώματα, κατά την νοσηλεία της στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας” με την καρδιά της να σταματά να χτυπά, γεγονός που «πάγωσε» το αίμα όλων.

Την ίδια ώρα, η 35χρονη Ιουλία Τσουραπά άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της αιφνίδια.

Δύο κορίτσια στο άνθος της ηλικίας τους έσβησαν και οι οικογένειές τους θρηνούν ενώ στην περίπτωση της 26χρονης Λυδίας περιμένουν απαντήσεις καθώς η ίδια νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και – όπως αναφέρουν πληροφορίες- τίποτα δεν προμήνυε το κακό.

ΕΔΕ από την 6η ΥΠΕ για την Λυδία

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) προκειμένου να ερευνηθούν όλες οι συνθήκες και τα αίτια κάτω από τις οποίες κατέληξε η άτυχη 26χρονη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Λυδία νοσηλευόταν επί δέκα περίπου ημέρες στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με αδιαθεσία και ζάλη. Παρέμεινε για νοσηλεία και ξαφνικά – σύμφωνα με πληροφορίες – την περασμένη Κυριακή παρουσίασε επιδείνωση η κατάσταση της υγείας της και δυστυχώς τα ξημερώματα της Τρίτης άφησε την τελευταία της πνοή.

Χθες διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να διευκρινιστεί η αιτία του θανάτου της.

Τι έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή της άτυχης 26χρονης Λυδίας Φαναριώτη

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ερωτηθείς από την εφημερίδα «Γνώμη» αναφορικά με την απόφασή του να διατάξει ΕΔΕ ανέφερε: «Έχουμε θάνατο ενός νέου ανθρώπου που νοσηλευόταν και είμαι υποχρεωμένος να το διερευνήσω και πέρας της διοικητικής πλευράς και λόγω της ευθιξίας που με διακρίνει σε τέτοιου είδους ευαίσθητες περιπτώσεις. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω».

Σήμερα το «αντίο» στο Ακταίο

Στις 2 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ακταίου Ρίου θα γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος. Οι γονείς της άτυχης 26χρονης, Σπυρίδων Φαναριώτης (υπάλληλος του Πανεπιστημίου Πατρών) και Αναστασία Στρατούλια (εκπαιδευτικός), ο αδελφός της Νικόλαος, η γιαγιά της Γεωργία (Πρεσβυτέρα, χήρα Ιερέως Νικολάου Φαναριώτη, επί σειρά ετών εφημέριου του Ναού του Οσίου Λουκά), θείοι, εξάδελφοι, συγγενείς και φίλοι θα αποχωριστούν την λατρεμένη τους Λυδία και θα τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία στο Κοιμητήριο Ακταίου Ρίου.

«Καλό κατευόδιο»

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών και όλοι οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν στο βήμα του Πανεπιστημίου: «Εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη και την θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο της Λυδίας Φαναριώτη, κόρη του συναδέλφου μας Σπύρου Φαναριώτη. Συμπαραστεκόμαστε στον Σπύρο και την οικογένεια του, γνωρίζοντας ότι ο πόνος είναι αβάστακτος και άδικος. Καλό κατευόδιο στην Λυδία και στους γονείς δύναμη και αντοχή για να αντέξουν την μεγαλύτερη ίσως δοκιμασία που μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος».

Δεκάδες συγκινητικά μηνύματα για την Ιουλία

Λίγες ώρες νωρίτερα, στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν με πόνο την 35χρονη Ιουλία Τσουραπά, το κορίτσι με το λαμπερό χαμόγελο και την καθαρή ψυχή.
Τραγικές φιγούρες, η μητέρα της Αθηνά Καλφαγιάννη, τα αδέλφια της Σοφία Τσουραπά και Γεώργιος Τσουραπάς, ο σύντροφός της Δημήτρης Γιαννάκης, συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν την αγαπημένη τους Ιουλία.

«Αποφάσισες να πάρεις τη χαμογελάρα σου και να φύγεις για την γειτονιά των αγγέλων!! Καλό ταξίδι φίλη μου. Σε ευχαριστώ για όσα μου χάρισες και θα σε αγαπώ για πάντα!», «Τα ξανθά σου μαλλιά, το απέραντο χαμόγελο σου, το δυνατό σου γέλιο, η τρέλα σου, οι χοροί και τα τραγούδια μας, η λαχτάρα που γέμιζε την ψυχή μου όταν σε έβλεπα, τα όνειρα που κάναμε στα εφηβικά μας χρόνια, τόσες χαρούμενες στιγμές.. Αντίο, αγαπημένη μας. Σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες όλοι.. Καλό παράδεισο» είναι ορισμένα από τα μηνύματα αγάπης που έχουν κατακλύσει την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούσε η άτυχη κοπέλα…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις