ΑΙΓΙΟ. Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αιγίου δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, με σκοπό μια ευρύτερη συζήτηση αναφορικά με ζητήματα προσβασιμότητας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στο πλαίσιο της εκστρατείας EcoMobility που πραγματοποιείται για 20η χρονιά με τη συμμετοχή ομάδων μαθητών από Γυμνάσια όλης της χώρας.

Ειδικότερα, η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Αιγίου κα Χρυσούλα Καραγρηγόρη μαζί με καθηγητές και μαθητές του σχολείου, ενημέρωσαν για τη συμμετοχή τους στη δράση Eco2Mobility που απευθύνεται σε μαθητές Ειδικών Σχολείων και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, με σκοπό οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν γνώσεις για τα ζητήματα της βιώσιμης κινητικότητάς τους με βιωματικό τρόπο, να ερευνήσουν και να εντοπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα μετακινήσεων στην πόλη ή την γειτονιά τους και βεβαίως να προτείνουν λύσεις.

Συζητήθηκε η προσβασιμότητα σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια

Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν ήταν η τοποθέτηση νέου παιχνιδιού στην παιδική χαρά που βρίσκεται τέρμα Μητροπόλεως ώστε να είναι κατάλληλη για ΑμΕΑ, οι συνθήκες μετακίνησης των ΑμΕΑ στην πόλη, η προσβασιμότητα σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, καθώς και η τοποθέτηση συσκευών Seatrac σε περισσότερες παραλίες της Αιγιάλειας για να χρησιμοποιούνται από άτομα με αναπηρία ώστε να απολαμβάνουν το θαλασσινό τους μπάνιο το καλοκαίρι.

Δέσμευση του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλου για εκπόνηση μελέτης

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος δεσμεύτηκε για την ανάθεση σε ειδικό συγκοινωνιολόγο της εκπόνησης μελέτης για την καλύτερη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία στην πόλη αλλά και την καλύτερη προσβασιμότητα σε δημοτικά κτίρια, που αποτελούν και αρμοδιότητα του Δήμου, καθώς και κάθε δυνατή αρωγή σε αιτήματα των ΑμΕΑ ώστε να απαλειφθεί οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ των πολιτών, που είναι και κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής.

Προγραμματισμένη ειδική εκδήλωση τον προσεχή Απρίλιο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»

Από πλευράς του ΕΕΕΕΚ Αιγίου τονίστηκε ότι τα αποτελέσματα της δράσης στην οποία συμμετέχουν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση τον προσεχή Απρίλιο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Το παρών στη συνάντηση έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο βοηθός δημάρχου κ. Χρήστος Τσερεντζούλιας και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Αιγίου κ.κ. Ευμορφοπούλου Δανάη, Σακελλαροπούλου Γεωργία, Μαμασούλας Βασίλειος και Βενέτης Ιωάννης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις