Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας κ Παναγιώτης Κουμουνδούρος φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο Νότος 94.9 προκειμένου να επισημάνει τις θέσεις της Εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την πολιτική στην Παιδεία.

Περιέγραψε μια Παιδεία έξω από τον παράγοντα άνθρωπο και κόντρα στο διακίωμα του πολίτη για δωρεάν εκπαίδευση και μόρφωση. Αναφέρθηκε στις πολιτικές σ\της συγκυβέρνησης που ενώ αφιδατώνουν την Παιδεία από πόρους την οδηγούν συγχρόνως στη συρρίκνωση και στον αφανισμό. Στόχος η είσοδος της ιδιωτικής Εκαπίδευσης σε όλα τα επίπεδα με τελικό σκοπό τον έλεγχο της σκέψης και της κρίσης των νέων ανθρώπων.

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος αναφέρεται και σε τοπικά θέματα που αφορούν τόσο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όσοκαι το Μουσικό Σχολείο. Σε συνδυασμό με τις μεταρρθυμίσεις και στο Τεχνικό Λύκειο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται εγκλωβίζουν στη μετριότητα τους καθητές και στην μιζέρια τους εκπαιδευτικούς με προφανή κι εδώ τον τελικό στόχο.

Αναφέρεται και στον ρόλο των συνδικαλιστών στον χώρο της Εκπαίδευσης αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο όπως και στο νέο σύστημα κρίσεων και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Λακωνίας