ΣΠΑΡΤΗ. Στον Ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Καραβά Σπάρτης τιμάται η εικόνα της Παναγίας της Καραβιώτισσας την ημέρα και εορτή της Υπαπαντής. Ημέρα δηλαδή που γιορτάζει η ορθόδοξη μητέρα. Φέτος ο εορτασμός στον Καραβά κορυφώθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με τους πιστούς να κατακλύζουν τον Ιερό Ναό. Ο επίσημος εορτασμός της Παναγίας της Καραβιώτισσας είναι σημαντική ημέρα για τους κατοίκους της περιοχής. Οι πιστοί συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία και στην αρτοκλασία ενώ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την καθιερωμένη ομιλία από μία μητέρα του Καραβά, αφιερωμένη κάθε χρόνο στην μητέρα. Φέτος την ομιλία έκανε η Παναγιώτα Τσιγγανέ.

Συλλειτούργησαν ο εφημέριος Καραβά πατέρας Ηλίας Βουρβουριώτης και ο πατέρας Δημήτριος Λεπελής . Να σημειωθεί ότι προς τιμήν της Παναγίας από 2 έως 9 Φεβρουαρίου (απόδοση της εορτής) τελείται καθημερινά στον Καραβά Θεία Λειτουργία από τις 07:15 έως τις 08:30 π.μ. Ακολούθησε καφές και κλήρωση δώρων στην αίθουσα που διαθέτει ο Ιερός Ναός.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του εφημέριου πατέρα Ηλία που ανέφερε: «Σήμερα από τον Καραβά Σπάρτης στέλνουμε το μήνυμα. Δεν υφίσταται ελληνική ορθόδοξη οικογένεια χωρίς μητέρα. Ντροπή στους ορθόδοξους πολιτικούς που θα ψηφίσουν ένα τέτοιο νομοσχέδιο…»

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Καραβιώτισσας τοποθετήθηκε στον Ναό το 2016 κατά τον εορτασμό των 60 χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις