ΣΠΑΡΤΗ. Στη Σπάρτη από την 1η Ιανουαρίου οι πολίτες έχουν γίνει θεατές μιας συνεπούς και ακάματης προσπάθειας να καθαρίσουν γωνιές και τόποι από σκουπίδια αλλά και να αδειάζουν οι κάδοι έγκαιρα και χωρίς διαρροές.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Γιαννόπουλος έχει ήδη ακούσει τα θετικά σχόλια ακόμα και από την αντιπολίτευση και δεν σταματά να ανακαλύπτει σκουπίδια και μικρές χωματερές. Όπως είναι φυσικό επόμενος στόχος του αιρετού είναι να απαλλάξει την πόλη και τα χωριά από τα σκουπίδια όπου και αν βρίσκονται αυτά.

Το ερώτημα είναι αν αυτό μπορεί να το κάνει με τέτοια ένταση και αν πρέπει να το ολοκληρώνει σε τέτοια έκταση. Κανείς δεν διαφωνεί ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά αλλά όπως λένε κάποιοι που ασχολούνται εντατικά με τα στερεά απόβλητα αυτή η σαρωτική τακτική ενέχει κίνδυνο…

Ποιός είναι ο κίνδυνος; Να συσσωρευτούν τόσα απορρίμματα προς διαχείριση ώστε να ξεπεράσουμε τις ποσότητες και να στοιχίσει πανάκριβα η διαχείριση τους. Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ο δήμος Σπάρτης πληρώνει συγκεκριμένο αντίτιμο για συγκεκριμένες ποσότητες. Αν αυτές είναι μικρότερες δεν γίνεται έκπτωση. Αν αυτές είναι μεγαλύτερες το κόστος εκτινάσσεται. Ο δήμος δεν έχει τόπο για να διαχειριστεί τους όγκους απορριμμάτων ώστε να μην υπερβαίνει τις ποσότητες.

Όπως αναφέρουν άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα η δικαιολογημένη φούρια της νέας δημοτικής αρχής έχει μεν ορατό αποτέλεσμα στα μάτια των δημοτών αλλά δεν αποκλείεται να προξενήσει οικονομική επιβάρυνση από την διαχείριση. Και αυτό σε μια περίοδο κατά την οποία ο δήμος Σπάρτης φαίνεται να έχει περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις