ΛΑΚΩΝΙΑ. Στο πένθος βυθίστηκε η Λακωνία και ο πολιτικός κόσμος της χώρας, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην υπουργού και παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου. Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί καμία πληροφορία, σε ότι έχει να κάνει με τον χρόνο και τον τόπο της Κηδείας. Νωρίτερα ο πολιτικός κόσμος της χώρας αλλά και της Λακωνίας εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για την ξαφνική απώλεια, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, να αποχαιρετά το ιστορικό στέλεχος του κόμματος με την ακόλουθη δήλωση:

«Από το 1974 οπότε και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ ως την τελευταία του πνοή διέγραψε μια πολιτική διαδρομή με ήθος και προσφορά. Δίκαιος και εργατικός υπερασπιζόταν με ορμητικό πάθος τα πιστεύω του και δεν ζύγισε ποτέ το πολιτικό κόστος μπροστά στο εθνικό συμφέρον.

Υπηρέτησε με αφοσίωση τους πολίτες της Λακωνίας και ξεχώρισε για το επιστημονικό του έργο ως ιατρός. Η σκέψη μου είναι στην οικογένειά του, που τόσο αγαπούσε. Ειλικρινή συλλυπητήρια».

Τα βαθιά του συλλυπητήρια εξέφρασε και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και τέως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στο μήνυμα του αναφέρει:

«Όταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κατάφερε να βγει νικητής από τη μεγάλη περιπέτεια της νοσηλείας του στην πρώτη, άγρια, φάση της Covid -19, μας έκανε να πιστέψουμε ότι διευθέτησε τη σχέση του με τον θάνατο. Ήταν άλλωστε ο κατεξοχήν ειδικός ως εντατικολόγος ο ίδιος και κυρίως ως ο πρόθυμος και αποτελεσματικός συμπαραστάτης κάθε ανθρώπου με πρόβλημα υγείας χωρίς καμία διάκριση. Δεν ήταν όμως αυτή η αλήθεια. Η κοινή ανθρώπινη μοίρα υπερισχύει.

Ο Λέων / Λεωνίδας, ο αυθεντικός, μαχητικός, ενθουσιώδης και συχνά εκρηκτικός φίλος μας, ο συγκυρηναίος της περιόδου των μνημονίων, ο Λεωνίδας της Λακωνίας, του ΕΣΥ, της δημοκρατικής παράταξης έπεσε ξαφνικά και πρόωρα. Ικανοποιημένος γιατί πρόλαβε να δει τη Νάγια διάδοχό του στα βουλευτικά έδρανα. Αφήνει έντονη σφραγίδα και μεγάλο κενό. Τον αποχαιρετούμε με όλη μας την αγάπη και με τη σκέψη μας στη Σοφία, τη Νάγια και τη Μαρκέλλα».

Τέλος ο πολιτικός κόσμος της Λακωνίας μέσω του συναδέλφου του Βουλευτή Λακωνίας με τη ΝΔ κ. Θανάση Δαβάκη, εξέφρασε την θλίψη του για την αναπάντεχη απώλεια του Λεωνίδα Γρηγοράκου, δηλώνοντας στο δικό του συλλυπητήριο μήνυμα στα Social Media:

«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΛΕΩΝΙΔΑ..!

Συμπορευθήκαμε αρκετά χρόνια μαζί, ως εκπρόσωποι των Λακώνων συμπολιτών μας. Με διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, ιδεολογίες αλλά και χαρακτήρες… Συμπαραταγμένοι πάντοτε όμως στην προάσπιση των λακωνικών συμφερόντων. Ήσουν εξωστρεφής, πολλές φορές εκρηκτικός, επίμονος και σταθερός σε αυτά που πίστευες και πάνω απ’όλα αυθεντικός.

Στον σκληρό στίβο της πολιτικής ,κέρδισες την εκτίμηση και την αγάπη των Λακώνων ανεξαρτήτως κομματικών στεγανών και αυτό «λίγο δεν είναι»! Πιστεύω ότι φεύγεις ικανοποιημένος, γιατί στο πρόσωπο της κόρης σου είδες τη συνέχειά σου, όπως το θέλησαν οι Λάκωνες πολίτες.

Καλό Ταξίδι Λεωνίδα..!».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις