ΠΑΤΡΑ. Υπο ...παρακολούθηση βρίσκονταν τη νύχτα οι κεντρικοί ιεροί ναοί της Πάτρας από την ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την σημερινή συγκέντρωση – προσευχή που διοργανώνει στον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου η Μητρόπολη Πατρών (6μμ.), κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ του Σαββάτου περιπολικό βρισκόταν στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, ενώ ήδη άγνωστοι έγραψαν συνθήματα σε εκκλησίες της Πάτρας όπως στον Ι.Ν. Παντανάσσης, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του tempo24.news...

«Αντισυγκέντρωση»

Συγκέντρωση και πορεία έχουν προγραμματίσει, στο μεταξύ, για σήμερα το απόγευμα ομάδες αναρχικών και μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στην Πάτρα, ως απάντηση στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Μητρόπολη Πατρών.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου η Μητρόπολη Πατρών οργανώνει συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για το ομόφυλα ζευγάρια, για να προπαγανδίσει τις θέσεις της εκκλησίας για το γάμο και την οικογένεια.

Η συγκέντρωση αυτή έχει ανοιχτά ομοφοβικά και μισαλλόδοξα χαρακτηριστικά, συνεπής με τις βαθιά συντηριτικές, σεξιστικές και πατριαρχικές θέσεις της εκκλησίας.

Καλούμε σε συγκέντρωση – πορεία, στις 17:30, στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων, στα σκαλιά.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις