ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από τις 8 Φεβρουαρίου 1944, όταν συμπατριώτες μας εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και ενταφιάσθηκαν στην περιοχή των τότε Δημοτικών Σφαγείων, στη Δυτική Παραλία. Με την ευκαιρία της επετείου αυτής, διοργανώθηκε τελετή μνήμης την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στο Κοιμητήριο Καλαμάτας, από το Δήμο Καλαμάτας, τις Οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης και τους συγγενείς των θυμάτων.

Τελέσθηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εν συνεχεία, στο κενοτάφιο, έγινε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε αναφορά στο ιστορικό της εκτέλεσης από τον Παναγιώτη Μπαζάνη και έγινε προσκλητήριο πεσόντων (ο σχετικός κατάλογος αριθμεί 153 εκτελεσθέντες) από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Στεφάνους κατέθεσαν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, ο εκπρόσωπος της Βουλής, Βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο υποδιοικητικής της 120 ΠΕΑ, Σμήναρχος Δημήτρης Κοκκώνης, ο Αντισυνταγματάρχης του 9ου Σ.Π. Ιωάννης Μαλάσης και ο εκπρόσωπος των οικογενειών των θυμάτων Γιώργος Σταθάκης. Ακολούθως αιρετοί και εκπρόσωποι Αρχών μετέβησαν στο μνημείο στην είσοδο του παλαιού στρατοπέδου του 9ου Σ.Π. καταθέτοντας λίγα άνθη και αποδίδοντας σεμνό χαιρετισμό στη μνήμη τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις