ΣΠΑΡΤΗ. Οι δημότες της Σκάλας είναι ήδη στα κάγκελα φοβούμενοι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αύξηση τελών στην Καθαριότητα λόγω υψηλού κόστους διαχείρισης. Το εργοστάσιο διαχείρισης είναι δίπλα στη Σκάλα. Η Σπάρτη αν υπολογίσει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων της θα βρεθεί αντιμέτωπη με ποσά που τρομάζουν…

Ο δήμος Σπάρτης, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, πρέπει να πληρώνει κάθε χρόνο πάνω από 2.250.000€ για την διαχείριση των σκουπιδιών του. Κάθε μέρα που περνά 6.000€. Αναφέρουμε σκουπίδια γιατί η ανακύκλωση στον δήμο Σπάρτης φαίνεται μια υπόθεση φαίνεται ναυαγισμένη, παρ’ όλο που έχουν τοποθετηθεί μπλε κάδοι και πανάκριβα σπιτάκια ανακύκλωσης. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονται η διαχείριση στο εργοστάσιο της Σκάλας, η μεταφορά από τον κάδο στο εργοστάσιο και το τέλος ταφής, δεδομένης της σύμμεικτης μορφής των σκουπιδιών. Ο δήμος Σπάρτης έχει συμφωνήσει με ΦΟΔΣΑ και ΤΕΡΝΑ συγκεκριμένους τόνους ανά έτος. Αν μειώσει την ποσότητα θα συνεχίσει να πληρώνει για σκουπίδια που δεν παράγει και δεν παραδίδει, αν όμως υπερβεί την ποσότητα θα πληρώνει επιπλέον χρήματα.

Θα ήταν χρήσιμο, η δημοτική αρχή Σπάρτης, στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 15/2/24, να ενημερώσει το Σώμα και τους δημότες για τις τιμές κόστους μεταφοράς και διαχείρισης δίνοντας συγκριτικά στοιχεία για το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, πόσο πληρώνουν σήμερα άλλοι δήμοι της αυτής δυναμικότητας, κ.λ.π. Επίσης θα πρέπει να γίνει γνωστό αν το κόστος διαχείρισης έτσι όπως θα διαμορφωθεί θα επιφέρει αύξηση των τελών Καθαριότητας και στον δήμο Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις