ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη. Η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» (ΑΔΑΚ) της οποίας ηγήθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας έλαβε 83 ψήφους και 14 έδρες έναντι 43 ψήφων και 7 εδρών του «Κινήματος Ενότητας» του δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη.

Μία ψήφο χωρίς να λάβει έδρα πήρε η «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο τον δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας Δημήτρη Οικονομάκο. Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Πελοποννήσου και η εκλογική διαδικασία έλαβαν χώρα σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λ. Κυρίζογλου, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «θα σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση στα σωστά, αλλά θα σταθούμε απέναντι σε ζητήματα που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα όπως το τέλος ταφής απορριμμάτων. Εκπτώσεις δεν πρόκειται να κάνουμε σε κανέναν. Δύναμή μας είναι η ενότητα».

Καμπόσος: «Ακολουθούμε τη δική μας πορεία και προασπίζουμε τα συμφέροντα του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης»

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Δ. Καμπόσος, τόνισε: «Η ΠΕΔ λειτούργησε ως μια παράταξη. Όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Ακολουθούμε τη δική μας πορεία και προασπίζουμε τα συμφέροντα του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Θα πρέπει να κρατήσουμε όλοι αυτό το καλό κλίμα για να έχουμε σημαντικά οφέλη. Η ΠΕΔ έδωσε μάχη απέναντι σε έναν… περίεργο περιφερειάρχη, που μας απάλλαξε με την παρουσία του, αφού είχε ως σκοπό να δημιουργήσει προβλήματα. Τελικά, δικαιωθήκαμε στα δικαστήρια για το θέμα της Πελοπόννησος ΑΕ.»

Χρόνης: «Θεωρώ ότι ακόμη και σήμερα, μετά τις κρίσεις, έχουμε δυνατότητες»

Ο εκ των υποψηφίων, Χρόνης Τάσος, είπε: «Βγάλαμε τη δημόσια διοίκηση ασπροπρόσωπη. Σε εμάς ακούμπησαν οι δημότες. Όμως, δεν αναγνωρίστηκαν όσα πράξαμε. Θεωρώ ότι ακόμη και σήμερα, μετά τις κρίσεις, έχουμε δυνατότητες, αλλά μας φορτώνουν ακόμη αρμοδιότητες χωρίς πόρους».

Bασιλόπουλος: «Nα καλλιεργήσουμε μία ουσιαστική, γόνιμη και παραγωγική συνεργασία»

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υπογράμμισε ότι «μπροστά μας έχουμε μία κρίσιμη πενταετία, γεμάτη προκλήσεις και προοπτικές. Η Πελοπόννησος συνολικά αποτελεί μία Περιφέρεια με τεράστιες δυνατότητες, συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και πλούτο αναξιοποίητο σε κάθε τομέα της κοινωνικής, παραγωγικής και οικονομικής ζωής. Είκοσι έξι μοναδικοί Δήμοι, πόλεις και Κοινότητες που συνθέτουν και αποτελούν έναν ευλογημένο τόπο, από κάθε άποψη. Ως αυτοδιοικητικοί οφείλουμε, υπηρετώντας τους Δήμους μας αλλά και συνολικά τις προοπτικές προόδου της Πελοποννήσου, να καλλιεργήσουμε μία ουσιαστική, γόνιμη και παραγωγική συνεργασία».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις