ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Μια σοβαρότατη καταγγελία έρχεται στο «φως», σχετικά με το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Καλαμάτας και την τραγική υποστελέχωση, που επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό τους ασθενείς και την κλινική τους εικόνα.

Από το τμήμα απουσιάζει ογκολόγος εδώ και μήνες, όπως καταγγέλλει χαρακτηριστικά γυναίκα της οποίας η μητέρα πάσχει από καρκίνο, δημιουργώντας συνθήκες πλήρους αποδιοργάνωσης στο Ογκολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.

«H μοναδική ογκολόγος που υπήρχε στο νοσοκομείο Καλαμάτας λείπει από πριν τα Χριστούγεννα με αναρρωτική άδεια. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς γίνεται με εμάς. Οι καρκινοπαθείς έχουν μείνει στον αέρα» είπε αρχικά η κ. Δημητροπούλου, που προχώρησε στην καταγγελία στο OPEN και συνέχισε: «Ο καρκίνος είναι μια νόσος που δεν μπορεί να περιμένει. Οι χημειοθεραπείες γίνονται σε σχήματα. Όσες είναι σχηματισμένες γίνονται υπό την επίβλεψη αιματολόγου! Μη αρμόδιου γιατρού. Ο οποίος πέρα από το δικό του τμήμα έχει να καλύψει και το κομμάτι της ογκολογικής».

Στην Τρίπολη το πιο κοντινό νοσοκομείο που έχει και εκεί έναν ογκολόγο!

Οι νέοι ασθενείς ή οι στους ασθενείς που πρέπει να σχηματιστεί νέα θεραπεία πρέπει να απευθυνθούν αλλού. Το πιο κοντινό νοσοκομείο από την Καλαμάτα που έχει ογκολόγο είναι της Τρίπολης. Που και εκεί ένας μόνο ογκολόγος καλύπτει τις ανάγκες της μονάδας αναφέρει η κ. Δημητροπούλου. «Ενάμιση μήνα ακούμε πως έχουν προκηρυχθεί θέσεις για ογκολόγο αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Κι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των ασθενών. Και το ότι οι θεραπείες στην Καλαμάτα γίνονται χωρίς την επίβλεψη ογκολόγου είναι προβληματικό από μόνο του» προσθέτει η καταγγέλλουσα. Η ύστατη λύση των ασθενών και οι οποίοι έχουν την οικονομική δυνατότητα είναι να απευθυνθούν σε ιδιωτική κλινική. Αλλά το κόστος είναι δυσβάσταχτο. «Κάθε θεραπεία ξεκινά από 200 ευρώ. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να γίνουν και δυο θεραπείες τον μήνα. Το κόστος είναι μεγάλο» καταλήγει η κ. Δημητροπούλου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις