ΟΛΥΜΠΙΑ. Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Thomas Bach θα υπογραφεί ένα σημαντικό γεγονός, η Παγκόσμια Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Η τελετή διοργανώνεται το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου 2024 στην Αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου παρουσία Μελών της Κυβέρνησης, Εκπροσώπων των Κομμάτων, Εκκλησιαστικές Αρχές, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ξένων και Ελλήνων Προσωπικοτήτων ως Μ.Μ.Ε. (Εξωτερικού / Ελλάδος).

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος ανέλαβε την πρωτοβουλία να απαγγελθεί ο Παγκόσμιος γνωστός Ύμνος / Ποίημα του Ηλειολάτρη Τάκη Δόξα «Το Φως της Ολυμπίας». Η απαγγελία θα γίνει από τον σημαντικό Έλληνα ηθοποιό κ. Γιάννη Στάνγκογλου με την συνοδεία βιολιού του ξεχωριστού Καλλιτέχνη κ. Χάρη Παπαδόπουλου.

Πρέπει να αναφερθεί ότι για την συνεχή απαγγελία του Ποιήματος συνέβαλε η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ από τον Κεντρικό Συντονιστή κ. Φάνη Παπαδόπουλο με την συνεργασία των: Τάκη Αντωνακόπουλου (Λόγιου), Αντρέα Καπογιάννη (Δημοσιογράφου), Γιώργου Κουρκούτα (Δάσκαλου), Νώντα Κωνσταντακόπουλου (Ποιητή), Θέμη Μαντά (Αθλητικογράφου), Κων/νας Νικολακοπούλου (Αρχαιολόγου) και Γιάννη Νικολόπουλου (Δημοσιογράφου/Ποιητού).

Τον συντονισμό της Τελετής έχει ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Κώστας Φίλης

Για την μόνιμη παρουσία του Ποιήματος αποφάσισαν:

  • Η Ελληνική Κυβέρνηση επί Πρωθυπουργίας του Γεωργίου Παπανδρέου
  • Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επί Προεδρίας του Διαδόχου αείμνηστου Κωνσταντίνου
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις