ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (20/02) η ενημερωτική δράση της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Το ειδικό κλιμάκιο της ομοσπονδίας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην πόλη με την παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Νίκου Φωτόπουλου. Η ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προετοιμασίας της Γενικής Απεργίας της 17ης Απριλίου 2024, η οποία όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας, Νίκος Μηνακάκης στις δηλώσεις του: «Η γενική απεργία στις (17/04) θα είναι μια ημέρα συνεχόμενης απεργίας, με πορείες, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλη την χώρα».

Γιάννης Παναγόπουλος: «Η πρόταση μας για τον κατώτατο μισθό, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και στηρίζεται σε ευρωπαικές μελέτες»

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος στις δηλώσεις του κατά την διάρκεια της ενημερωτικής δράσης, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν καταθέσει προς την κυβέρνηση τα συλλογικά όργανα της ΓΣΕΕ, σε σχέση με τον κατώτατο μισθό αλλά και πως τεκμηριώνονται σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και τις αρχές του ευρωπαικού εργασιακού κεκτημένου δηλώνοντας τα εξής: «Η πρόταση μας για τον κατώτατο μισθό, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και στηρίζεται σε ευρωπαικές μελέτες. H ίδια η Ευρωπαική επιτροπή λέει πως ο κατώτατος μισθός, θα πρέπει να ξεπερνάει το κατώφλι της φτώχειας».

Νίκος Φωτόπουλος: «O κόσμος της εργασίας περνάει ''μαύρες'' ώρες»

Με την σειρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Φωτόπουλος τόνισε: «O κόσμος της εργασίας περνάει ''μαύρες'' ώρες. Προφανώς για την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι και τους αντιμετωπίζει σαν ψυχρούς αριθμούς, πεταμένους πάνω σε ένα χαρτί. Σε εμάς ως ΓΣΕΕ δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις