ΠΑΤΡΑ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την εταιρεία Think Digital στην Πάτρα, που προχώρησε αυτές τις μέρες σε απολύσεις 7 εργαζομένων. «Οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις που δεν δίστασε να κάνει η εταιρεία ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο.

«Η εταιρεία αυτή που αυτοδιαφημίζεται ως "best place to work" απολύει εργαζόμενους με χρόνια προϋπηρεσία σε αυτή, με σκοπό, εκμεταλλευόμενη και το νομικό πλαίσιο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.), να προσλάβει νέους με λιγότερα εργασιακά δικαιώματα και χειρότερους όρους εργασίας» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και προσθέτει: «Την ίδια ώρα που η Think Digital απολύει, που καθυστερεί τη συζήτηση για μισθολογική αύξηση, που το συνεχές αυξανόμενο κόστος ζωής - μέσω του πληθωρισμού - τσακίζει το εισόδημά των εργαζομένων της, διοργανώνει εταιρικά events σε πολυτελή ξενοδοχεία στην Αθήνα μόνο και μόνο για να φτιάξει την εικόνα της και να χρυσώσει το χάπι των εργαζομένων. Και είναι να αναρωτιέται κανείς... όταν τελειώνουν οι φιέστες, το νοίκι των εργαζομένων γίνεται πιο εύκολο να πληρωθεί; Οι λογαριασμοί του ρεύματος μειώνονται ως δια μαγείας; Οι τιμές στα super market πέφτουν;

Ρεκόρ κερδοφορίας

Η πραγματικότητα στην "Think Digital" δεν διαφέρει καθόλου από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του κλάδου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Με τη δουλειά αυτών των συναδέλφων οι εργοδότες και σε αυτό το κλάδο καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ κερδοφορίας μετά το άλλο. Παράλληλα η τωρινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες μέσω των αντεργατικών νόμων, εξασφαλίζουν στους εργοδότες ένα ευνοϊκό πλαίσιο φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων, ώστε να έχουν στη διάθεσή τους ένα πολυάριθμο, φθηνό και άρτια ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα».

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

«Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στην Think Digital αλλά και όλων των εργαζομένων στο κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών να συμμετέχουν μαζικά στην Πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Μόνο με τη ενεργό συμμετοχή μας μπορούμε να ανατρέψουμε τη πολιτική που μας "στύβει" τη ζωή από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε! Κανένας μόνος του! Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις