ΣΠΑΡΤΗ. Το έργο Open Mall Σπάρτης κυλά αργά - αργά στην Βρασίδου. Οι πολίτες εντυπωσιάζονται από την διεύρυνση των πεζοδρομίων και την μείωση του χώρου για την κίνηση των αυτοκινήτων. Με μία λωρίδα κίνησης είναι πλέον αδύνατη ακόμα και η στάση για εξυπηρέτηση από τα καταστήματα.

Το έργο που μένει πίσω παρουσιάζει πολλά και διάφορα προβλήματα. Η μελέτη μάλλον θεωρεί ότι οι τυφλοί πολίτες δεν μας λένε την αλήθεια και θα κλέβουν ματιές για να μην πέσουν πάνω σε κολώνες. Στην είσοδο από την Αγησιλάου τα αυτοκίνητα που έχουν μάσκα ή είναι χαμηλά κτυπούν στο τσιμέντο που έχει τοποθετηθεί για να εμποδίσει τα όμβρια. Οι κυβόλιθοι πλέον θυμίζουν παζλ αφού κάποιος μπορεί να παίζει με αυτούς αλλάζοντάς τους θέση. Κάδοι που (θα) είναι σε εισόδους ανοικτών καταστημάτων νωπών τροφίμων. Θέσεις για στήλες φωτισμού που μάλλον θα εμποδίζουν τα σκίαστρα των καταστημάτων να ανοίξουν. Οι νέες επεκτάσεις πεζοδρομίων ακόμα και στις συμβολές των οδών επιτρέπουν πλέον μόνο μικρά και μεσαία οχήματα τροφοδοσίας και εφοδιασμού, κάτι που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι καταστηματάρχες της περιοχής και οι εταιρείες εφοδιασμού.

Η φαινομενική βελτίωση (όταν ένα πεζοδρόμιο αλλάζει μετά από 50 χρόνια καλό σου φαίνεται) δεν είναι βέβαιον ότι θα αποφέρει και λειτουργικότητα. Το έργο έχει ακόμα μέλλον. Όταν λάβει την τελική του μορφή ίσως να εντυπωσιάζει. Αλλά τα Open Mall δεν γίνονται για εντυπωσιασμό (μόνον) αλλά για να λύσουν λειτουργικά προβλήματα στις επιχειρήσεις και να υποστηρίξουν τη διέλευση των πεζών έναντι των αυτοκινήτων. Στο Open Mall Σπάρτης φαίνονται όλα να γίνονται οριακά.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις