ΠΑΤΡΑ. Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την 20χρονη φοιτήτρια στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Πάτρας, η οποία προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Στο πλευρό της 20χρονης βρίσκεται όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών προχωρά την ιχνηλάτηση των επαφών της φοιτήτριας, ώστε να χορηγηθεί προληπτική αγωγή (χημειοπροφύλαξη).

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή της υγείας της 20χρονης φοιτήτριας -που διαγνώστηκε με καλπάζουσα μηνιγγίτιδα και από το απόγευμα της Τετάρτης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)- ως ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η καθηγήτρια και διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φωτεινή Φλίγκου, που από την πρώτη στιγμή μαζί με την ομάδα της έδωσαν αγώνα για να την κρατήσουν στη ζωή, δήλωσε στην «Πελοπόννησο» πως οι επόμενες ώρες θα δείξουν ποια θα είναι η πορεία της 20χρονης.

«Παραμένει στη Μονάδα με πλήρη υποστήριξη και σε πολύ βαριά γενική κατάσταση», ανέφερε η ίδια, ενώ ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης είπε στην «Π»:

«Από προχθές όλες οι εμπλεκόμενες ιατρικές δυνάμεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με επικεφαλής τη διευθύντρια της ΜΕΘ Φωτεινή Φλίγκου είναι στο πλευρό της φοιτήτριας. Οπως με ενημέρωσε η κ. Φλίγκου, που την έχει αναλάβει προσωπικά και την παρακολουθεί, πρόκειται για κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια μακάρι να τα καταφέρει».

Η αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Λένα Αλμπάνη, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στην «Π» πρόκειται για φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών, το οποίο τελεί υπό κατάληψη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

«Η φοιτήτριά μας προχθές το απόγευμα πήγε στο Τμήμα, όπου είχε συνέλευση για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης. Κι ενώ βρίσκονταν εκεί, όπως μας περιέγραψαν οι συμφοιτητές της, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και την έβαλαν σε μία καρέκλα να καθίσει. Μέσα όμως σε λίγα δευτερόλεπτα κατέρρευσε και έμεινε αναίσθητη. Αμέσως κάλεσαν το ασθενοφόρο και τη μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οπου, όπως μας ενημέρωσε ο καθηγητής και πρώην αντιπρύτανης Μάρκος Μαραγκός, διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και μάλιστα καλπάζουσα και για τον λόγο αυτό απαιτήθηκε η διασωλήνωσή της».

Η ιχνηλάτηση και οι φόβοι των φοιτητών και των γονιών

Με δεδομένο ότι το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στους συμφοιτητές της και στις οικογένειες τους, η κ. Αλμπάνη σημείωσε πως ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, ο οποίος έδωσε σαφείς οδηγίες, τις οποίες το Πανεπιστήμιο εφάρμοσε.

«Δηλαδή έγινε απολύμανση στα Τμήματα Μαθηματικών και Βιολογίας που γειτνιάζουν και φυσικά οι χώροι αυτοί έμειναν κλειστοί. Εντοπίσαμε τους φοιτητές που ήταν εκεί μαζί της και τους χορηγήθηκε προληπτική θεραπεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Βέβαια, όπως αντιλαμβάνεστε είναι δύσκολο να τους εντοπίσουμε όλους, διότι το Τμήμα τελεί υπό κατάληψη, γι’ αυτό και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Τμήματος κυκλοφορήσαμε ανακοίνωση που ενημερώνει όσους βρέθηκαν στον χώρο της κατάληψης να πάνε στο νοσοκομείο για να γίνει σωστή ανίχνευση», τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Αλμπάνη υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη στιγμή που ελήφθησαν όλα τα μέτρα. «Δεν πρόκειται για κάποια επιδημία. Είναι η εποχή που έχουμε κρούσματα μηνιγγίτιδας.

Ανάστατοι είναι οι γονείς των φοιτητών καθώς είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε ενάμιση μήνα, όπως αναφέρει η «Π»:

«Είναι το δεύτερο κρούσμα στο Πανεπιστήμιο. Απαιτείται προσοχή, διότι υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός και κυκλοφορούν διάφορες ιώσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τα μέτρα πρόληψης. Υπάρχει επιδημία; Αρκεί η απολύμανση μόνο στους χώρους Σχολών με δεδομένη τη μετακίνηση των παιδιών, από όλες τις Σχολές, με τα ίδια λεωφορεία;», διερωτάται γονέας που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις