ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Τα σωματεία Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας, ΟΑΕΕ, του ΙΚΑ/ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ και ΔΕΚΟ/Τραπεζών διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με θέμα την ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και στηρίζοντας την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία.

«Μέχρι και 2.000 ευρώ θα είναι αναγκασμένοι να ξαναπληρώσουν όσοι εξωθούνται να απευθυνθούν στα απογευματινά χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων - Θα βάλουμε Θέμα στο ΠεΣυ Πελοποννήσου και ο καθένας να κριθεί από το τι λέει και κυρίως τι κάνει! Εκπροσωπούν το λαό της Πελοποννήσου οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ή τους εργολάβους και την Κυβέρνηση;»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΠεΣυΠ Νίκος Κουτουμάνος εκφράζοντας τη συμπαράσταση της παράταξης δήλωσε:

«Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων της Μεσσηνίας. Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας πρέπει να ενισχυθούν τώρα με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, δε ζητάνε χάρη γιατί έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν. Οι προτεραιότητες όμως της κυβέρνησης είναι άλλες: Σπατάλη δισεκατομμυρίων σε στρατιωτικές δαπάνες που αφορούν το ΝΑΤΟ – και όχι την άμυνα της χώρας. Αλήθεια η στρατιωτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα για να φυλάνε τα κέρδη των εφοπλιστών, με πόσους γιατρούς και νοσηλευτές κοστολογείται;

Αντί η κυβέρνηση να κάνει μαζικές προσλήψεις, να μονιμοποιήσει το επικουρικό προσωπικό, να βελτιώσει τις αποκρουστικές συνθήκες εργασίας λόγω της εντατικοποίησης, επιλέγει λύσεις που μας γυρνάνε στο Μεσαίωνα!

Μέχρι και 2.000 ευρώ θα είναι αναγκασμένοι να ξανά πληρώσουν όσοι εξωθούνται να απευθυνθούν στα απογευματινά χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Δια στόματος υπουργού ανακοινώθηκε ότι οι τιμές που θα καλείται να πληρώσει ο λαός θα καθορίζονται από τη «βαρύτητα του περιστατικού», και οι οποίες - όπως επισημάνθηκε - «προέκυψαν από την αποζημίωση που δίνουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στα ιδιωτικά νοσοκομεία»! Οι πελάτες λοιπόν θα πληρώνουν π.χ. 1.200 ευρώ για χολή, 1.600 ευρώ για γόνατο, 2.000 ευρώ για ακόμα βαρύτερες επεμβάσεις.

Και αυτή η εξέλιξη - αποτυπώνει με τον πιο κυνικό τρόπο τι σημαίνει για τους ασθενείς και όλο το λαό η εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν και κυβερνούν, βάζοντας η κάθε μια το λιθαράκι της στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και στην λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια . Άλλοι «ντροπαλά» γιατί τους υποχρέωσε η «τρόικα», άλλοι απροκάλυπτα γιατί «πιστεύουν» στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όλοι μαζί ενάντια στο λαό!

Μόνο ο λαός που αγιάζεται μπορεί να δώσει ελπίδα!

  • Γι’ αυτό στηρίζουμε την απεργία των υγειονομικών στις 22 Φλεβάρη.
  • Γι’ αυτό θα βάλουμε και Θέμα στο ΠεΣυ Πελοποννήσου και ο καθένας να κριθεί από το τι λέει και κυρίως τι κάνει! Εκπροσωπούν το λαό της Πελοποννήσου ή τους εργολάβους και την Κυβέρνηση!

(Χθες), στη συνεδρίαση του ΠεΣυ, δεν τόλμησαν να στηρίξουν ούτε τα αιτήματα των αγροτών! Των αγροτών που μαζικά σήμερα μεταβαίνουν στην Αθήνα για να διεκδικήσουν τη συνέχεια της ζωής στην ύπαιθρο. Προτίμησαν να τα έχουν καλά με το κόμμα τους και την κυβέρνησή τους, παρά με τους αγωνιζόμενους βιοπαλαιστές αγρότες, που ζητάνε τα αυτονόητα!

Είναι πλέον φανερό, ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει και πολλά, ούτε την υγεία του δεν μπορεί να εξασφαλίσει αν δεν έχει κομπόδεμα! Ο μόνος δρόμος για να έχουμε κατακτήσεις ή έστω κάποια βελτίωση είναι ο συλλογικός αγώνας. Μόνο απ’ αυτό καταλαβαίνουν!

Γι’ αυτό ως Λαϊκή Συσπείρωση θα βάλουμε θέμα στο ΠεΣυ, ώστε και με τη μαζική συμμετοχή λαού και φορέων, να μην μπορούν να «κρυφτούν» πίσω από δικαιολογίες, να πιεστεί η κυβέρνηση ώστε να ανατραπούν οι σχεδιασμοί της»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις