ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Νομαρχιακό Τμήμα Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Σπάρτης απευθύνονται στους πολίτες για την Απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. «Είμαστε οι πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας» αναφέρουν.

Τα προβλήματα μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί

«28 Φεβρουαρίου 2024 απεργούμε και βγαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο!

Το 2023 ήταν μια χρονιά γεμάτη από αγώνες, πρωτοβουλίες, δράση των συνδικάτων και των μαζικών φορέων. Μια χρονιά που αποδείχθηκε περίτρανα πως το σύνθημα που βρωντοφωνάζουμε εδώ και καιρό «Ή κέρδη τους ή οι ζωές μας», είναι αυτό που κυριαρχεί και γεννά όλα τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά.

Η αγανάκτηση που νιώθουμε να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκηση για δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνίζονται για τις σπουδές τους για τα πτυχία με αξία για Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, με τους χιλιάδες αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωση τους με τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, παλεύοντας ενάντια στους πλειστηριασμούς για την προστασία της κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης από τράπεζες και τα κοράκια των funds.

Είμαστε οι πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας Μπροστά μας έχουμε τη μεγάλη απεργιακή μάχη την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, που καλούν ΑΔΕΔΥ δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα. Κλέβουν τη δουλειά μας και μας τσακίζουν με την ακρίβεια και τους φόρους!

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ - ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ - Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Τα προβλήματα μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί! Εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, παλεύουμε για τις ανάγκες μας, για τις ζωές μας!!! Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης. Γιατί κανείς μας δεν μπορεί να ζει στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια!!! Γιατί δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με μια λογική «πάμε κι όπου βγει»!

Καλούμε τους φορείς και τον λαό της πόλης μας να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια. Στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη μας!!!

  • Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγρότες που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα και παλεύουν για την επιβίωσή τους. Είναι αγώνας κάθε απλού ανθρώπου.
  • Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς, στους συνταξιούχους του ιδιωτικού ,δημοσίου και τους αυτοαπασχολουμένους τέλος φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους,
  • Να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων, σχέδιο αγωνιστικής δράσης και κλιμάκωσης με σταθμό την απεργιακή μάχη στις 28 Φλεβάρη
  • Να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ακρίβεια,
  • Να συντονίσουμε τον αγώνα μας για το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα στους χώρους δουλειάς.
  • Να συντονίσουμε τον αγώνα μας για τον δικαίωμα στη κατοικία, στο φθηνό και ποιοτικό νερό, στο φθηνό ρεύμα και την ενεργεία.
  • Να συντονίσουμε τον αγώνα μας για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία
  • Να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις επιπτώσεις από την καταστροφή του περιβάλλοντος

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΟΤΕ 10:30»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις